Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Fagyasztható szilvásgombóc...

Fagyasztható szilvásgombóc recept?

Figyelt kérdés

Van egy valagnyi szilvánk, lekvár már van dögivel, és el kéne tenni a többit.

Pálinkát utálom.


2020. aug. 25. 17:08
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
Attól, hogy te utálod más még szereti a páleszt. Nem romlik meg. Eladhatsz belőle (persze csak ismerősnek, mert nem szabad), vagy fizetségnek is jó, ha pl valami haver csinál neked valamit és pénzt nem fogad el. Néha röbbre mész vele mint a pénzzel.
2020. aug. 25. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Külföldön élek, albérletben. Rajtam kívül senki nem tudja a baráti körben hogy mi az...
2020. aug. 25. 19:19
 3/4 anonim ***** válasza:
Es az nem jó, ha a szilvát fagyasztod le adagokban? Mi úgy szoktuk.
2020. aug. 26. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Bármelyik recept jó, a gombócot állítsd össze, és nyersen fagyaszd le. Egy tálcára tedd elöször egymás mellé öket, amíg megfagynak, utána teheted zacskókba, de célszerü annyit tenni egy adagba, amit egyszerre megesztek.

Felhasználáskor a fagyott gombócokat forrásban lévö vízben fözd ki, de egyszerre ne sokat tegyél bele, hogy ne hütse le nagyon a vizet.

Amikor feljön a tetejére, akkor kész, pirított morzsába forgatva tudod tálalni.


Elvileg a szilvát is lehet kimagozva fagyasztani, abból lehet késöbb gombócot is csinálni, de lekvárnak vagy süteménynek, pitének is használható.


(A szilvapálinkás alkoholistával meg nem érdemes foglalkozni!)

2020. aug. 26. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!