Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell a töltött káposztá...

Hogyan kell a töltött káposztához rántást készíteni?

Figyelt kérdés
Olvasom a recepteket, de egyik sem tér ki arra, mi az a rántás, hogyan kell elkészíteni? mikor kell a gombóchoz adni?-teljesen hagyományos töltött káposztát szeretnék készíteni!

#karácsony #töltött káposzta #töltött kapuszta
2020. dec. 21. 22:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
73%

Egy evőkanál zsír forrósítva kis lángon + egy evőkanál liszt. Kevergeted, majd félrehúzod, egy teáskanál pirospaprika, jól elkevered.

Majd a káposzta levéből két evőkanál, jól simára kevered.

Az egészet rádobod a fővő káposzta tetetéje és együtt főzöd még

jó 30 percet közepes lángon, hogy oda ne égjen.

Néha megrázogatod, vagy megforgatod jobbról-balra, finoman

a lábost.

2020. dec. 21. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

A gombóchoz nem adsz rántást.

A kész töltött káposztához adod.

2020. dec. 21. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
2020. dec. 21. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 A kérdező kommentje:
#2- de miből áll a rántás?
2020. dec. 21. 22:53
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Az első szóról szóra leirta...
2020. dec. 21. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
75%
Találsz olyan töltött káposzta receptet, amiben nincs rántás. Én se szoktam berántani. Egyébiránt, ahogy az #1-es írta.
2020. dec. 21. 23:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 A kérdező kommentje:
#6 a leghagyományosabbat szeretném elkészíteni, ahogy a régi öregasszonyok csinálták,megfáradt betegeskedő édesanyámat szeretném meglepni.sajnos nincs a környezetemben idősebb néni, aki segíteni tudna.
2020. dec. 21. 23:58
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
#7, Tájegységenként, sőt, családonként változik a leghagyományosabb recept. Én tényleg nem rántom, viszont füstölt oldalast is szoktam belefőzni.
2020. dec. 22. 00:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

A rántás: zsírt melegítesz és abban a lisztet állandó kavargatás mellett kicsit megpirítod. Vigyázz, meg ne égjen! Ráteszed az őrölt paprikát, majd (hideg vízzel szoktam) felengedni, gyorsan kevered, hogy ne legyen csomós, és ráöntöd a már megfőtt káposztás gombócokra. Nem fakanállal kavarod bele, csak szépen a nagy lábast (fazekat) körbe-körbe rázogatod, hogy a rántás szépen elkeveredjen a már megfőzött gombócokkal.


Az hogy 1 kanál zsír + 1 kanál liszt, vagy annál több, az a megfőzött gombócos káposzta mennyiségétől függ. Természetes, ha 10 literrel főztél, nem lesz elegendő az 1-1 kanál zsír+olajból készített rántás.

2020. dec. 22. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Ja! És már csak akkor kell berántani, amikor a gombócok a káposztával együtt megfőttek. Amikor berántottad, utána már elegendő 10-15 percig főzni.
2020. dec. 22. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!