Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Pecsenyezsír meddig tartható...

Pecsenyezsír meddig tartható el? Hagyma, zöldfűszerek, némi zöldség ment a kacsamáj-és comb alá, sütés után a levek le lettek szűrve, többi lent?

Figyelt kérdés
Miután kisültek a cuccok, átszűrtem a pecsenyeleveket egy közös műanyag edénybe. Megdermesztettem, hűtőbe tettem. Kb 1 liter volt a cucc. A sülteket ünnepekre készítettem, a zsír azóta is megvan, rendszeresen főzünk vele. Nem büdös, nem keserű, finom, fűszeres, illatos. De meddig tartható el így?

2021. jan. 29. 18:28
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
69%

A zsír része sokáig - de a pecsenyelé azért necces lehet... Még hűtőben is.

A laboratóriumokban a húslé a legjobb baktériumtenyésztési alap. :)))

2021. jan. 29. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Amíg meg nem avasodik. Nálunk ez 12 fokos tárolóba került a földre, így jó 8 hónapon át tudtuk élvezni.
2021. jan. 29. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
95%
#2 ismét: nálunk csak a zsírment bele :)
2021. jan. 29. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 A kérdező kommentje:
A pecsenyelé a zsír folyékonyan. Nincs benne vizes fázis. Köszi azért mindenkinek a választ :)
2021. jan. 29. 18:48
 5/15 A kérdező kommentje:
Mármint az én értelmezésemben :D
2021. jan. 29. 18:50
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

4: akkor nem ugyanarról beszélünk....


Ha egy sült alól leszűröd a pecsenyelevet, és hűtőbe teszed, akkor a tetején lesz egy zsírréteg, és alatta a kocsonyás barna húslé. Vagy nálatok hogyan van? :)

2021. jan. 29. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
#6 jól írod. olyan lesz, de ha óvatosan a tetejét öntöd le, amíg nem keveredik, akkor a zsírt le tudod róla szűrni és a lé alul marad, amit ki lehet tunkolni fokhagymás pirítóssal :)
2021. jan. 29. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 A kérdező kommentje:
Leszedegettem a tömör zsírt a tetejéről, amint lehetett. Nincs vizes lé alatta.
2021. jan. 29. 18:59
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Mi úgy szeretjük, hogy együtt van kihűtve, és először a zsír kenjük a kenyérre, majd "alábányászunk" :-D , és a kocsonyás húslét is elkenjük a zsír tetején. Nymmmmm... :)
2021. jan. 29. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
De akkor az nem a pecsenyelé, hanem a pecsenyezsír. :) Kicsit keveredtek itt a fogalmak. Legalábbis számomra. :D
2021. jan. 29. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!