Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kérdésem azokhoz szól, akik...

Kérdésem azokhoz szól, akik tettek már el szilvalekvárt cukor nélkül sütőben sütve: igaz-e, hogy kb. 8 óráig kell sütni, hogy elveszítse víztartalmát (vagy kevesebb idő is elég)?

Figyelt kérdés
2021. aug. 28. 17:22
 1/9 anonim ***** válasza:
48%
Én próbáltam már, ecettel kikenve de brutál oda égett
2021. aug. 28. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Egy kört már én is sütöttem - néhány napja....szintén ecettel kiöblítve....talán lényeges az is, hogy zománcozott edényben (tepsiben) történjen a dolog. Az enyém nem égett oda - de én csak kb másfél óráig sütöttem...mondjuk, nem is főtte el a levét....nem tudom, így mennyire lesz elálló (mert állítólag azért kell, hogy elfője a levét...viszont a neten talált receptben nem írnak ilyet - ezt egy ismerős mondta (konkrétan a volt nejem). Én az imént említett recept alapján készítettem.(jó leves...majd igyekszem belátható időn belül elfogyasztani...mivel nincs benne egy rahedli cukor, szívesen eszegetem - ill. sütök majd többször valamilyen lekváros sütit (még csak egyszer sütöttem). Mindösszesen 3,5 olyan 7 decis...vagy 70 dekás (uborkás) üveggel lett így első 'szúrásra'
2021. aug. 28. 17:59
 3/9 A kérdező kommentje:

Semennyi cukor nincs benne (csak fahéj(por) és szegfűszeg.

#1 -es válaszoló: És, meddig sütötted (idő)?

2021. aug. 28. 18:01
 4/9 anonim ***** válasza:
42%
Sutoben? :))) De hat azt folyamatosan kevergetni kell!!! 8 ora? :))) De hat majdnem egy napig kell mellette allni!!!
2021. aug. 28. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
4-es sokan ott készítik el. De az időt nem szabad sajnálni, mert a szilvalekvárnak az a titka.
2021. aug. 28. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
67%
Takarek langon keszul es nagyon lassan, folyamatos kevergetes mellet ... fuszernek persze mehet bele minden, de a vanilliat es a jofajta rumot ki sem hagynam belole ... sutoben el lehet parologtatni a nedvesseget, de egy takonu lesz az egesz ... kevergetes kozben a szilva heja 'feloldodik' es egy homogen krem lesz a vegeredmeny.
2021. aug. 28. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
84%

4, nem kell keverni, sőt nem szabad


Kérdező, én tűzhelyen csináltam (indukciós) 6 literes nemesacél edényben, ecettel kiöblítve, 3-4 óra kellett neki 100Con


Sütőben, ha csinálod, alacsony hőfokon kell, 100-120 V

2021. aug. 28. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

Namost akkor elmondom, én hogyan tudom...pontosabban melléklem a linket, ami szerint én csináltam (nagyjából)...

[link]

2021. aug. 28. 18:54
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Tettem el, de főve. Kb 3.5 órát főtt a 2.5 kg szilva. Elállt utána, egy év alatt fogytak el. Viszont ebben benne van hogy kevergetni, ne 3gjen le stb
2021. aug. 29. 01:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!