Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » El lehet-e tenni későbbre...

El lehet-e tenni későbbre főzelékhez kész rántást? Fagyasztóba.

Figyelt kérdés
Ha valakinek van ilyen tapasztalata, megköszönném.

#fagyasztó #rántás #fagyasztott rántás
2021. okt. 22. 03:57
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
75%
El, de minek? Másfél perc elkészíteni.
2021. okt. 22. 06:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell fagyasztóba, a hűtőbe is elég.

Nagymamám mindig nagy adag rántást csinált (étolaj+liszt, vagy zsír+liszt) és használta, amíg el nem fogyott, akár hetekig. Ő még hűtőbe sem tette, csak a kamrába.

2021. okt. 22. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
94%

Nem kell fagyasztani, bármilyen hüvös helyen eláll akár hónapokig is.

Régebben megszokott volt, hogy elöre elkészítettek nagy adag rántást különbözö szinre megpirítva és nagy beföttes üvegekben tárolták.

Így csak kivettek belöle annyit, amennyire éppen szükség volt, nem kellett még ezzel is vacakolni.

2021. okt. 22. 08:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
35%
eszembe nem jutna rántást rakosgatni. minek?
2021. okt. 22. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
95%

4-es: elöször is, a rántás készítése idöt igényel, másrészt egész idö alatt keverni kell, mert különben könnyen odaég, illetve erös szaga is van, kell egy plusz edényt használni.

Ha valaki pl. este gyorsan akar valamit készíteni, amihez rántás kell, akkor ezzel idöt spórol, nem büdösíti be a lakást éjjelre, nem fordul elö, hogy fáradtan odaégeti véletlen, illetve kevesebbet kell mosogatni.

Hidd el, sokat segít ilyen esetekben az elöre elkészített rántás!

2021. okt. 22. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
32%
#5, akinek 2 perc (ebbe már beletartozik a serpenyő 15 másodpercnyi elmosogatása) megspórolása érdemi dolog, az eleve főzni se kezd neki.
2021. okt. 22. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
95%

Legalább 3-4 percig kell pirítani a lisztet alacsony lángon, folyamatos keverés mellett, hogy egyáltalán színe és íze legyen. Hisz pont ezért kell a rántás, hogy a sűrítendő ételnek adjon egy plusz zamatot az állag mellett.

A #6-os meg csak kötekedni jött, életében nem főzött még.

2021. okt. 22. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
83%

Különben azok a válaszolók, akiknek a főzésben minden "pofonegyszerű", "pár másodperc", "hipp-hopp kész", "10 perces vacsora" szégyelljék magukat. Pontosan ezekkel a rendkívül megalázó mondatokkal veszik el a kedvét a kezdő "szakácsoktól".

Komolyan, ti most boldogok vagytok ettől? Hosszú évek rutinja kell, hogy a fenti mondatokat elmondhasd. Mellesleg nem is igazak. Mert a főzés ideje más és mást jelent mindenki számára.

Van, aki csupán a tűzhely beindításától a leállításig számolja.

Van, aki szerint az összes, főzésre szánt idő számít. Például arra is időt kell szánni, hogy felhozzuk a pincében elvermelt sárgarépát, és megtakarítsuk. De a krumpli, vöröshagyma sincs előkészítve egy átlag konyhában, ha mégis így van, akkor is időt töltöttem vele, az smafu?

2021. okt. 22. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, nagyon jó. Mert akkor még a hűtőben is tarthatom.
2021. okt. 22. 14:32
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
2-es, nagymamám dettó! Spájzban a polcon tartotta a kis lábosban.
2021. okt. 22. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!