Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért nem lett kocsonyás a...

Miért nem lett kocsonyás a csontlevesem?

Figyelt kérdés

Terápiás csontlevest akartam főzni. Egy marha velős csont és kb. egy kiló sertés húsos csont került bele.

Nyolc órán keresztül főztem a legkisebb lángon. Tudom hogy 24-36 óra lenne az ideális, de nem merek úgy aludni, hogy be van kapcsolva a gáztűzhely. Lehet, hogy ezért nem lett kocsonyás, vagy az alapanyagok nem jók?



#főzés #csontleves #Terápiás csontleves
nov. 28. 08:09
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
75%

A velöscsonban gyakorlatilag nincs zselatin, emellett az sem mindegy, mindezt mennyi vízben akartad fözni.

De sokkal egyszerübb, ha veszel zselatind és azt szeded, ugyanaz a hatása, ugyanazt tartalmazza, csak nincs mellé egy csomó hókuszpókusz.

nov. 28. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/29 A kérdező kommentje:

10 literes fazékba kerültek a dolgok. Erre én is gondoltam, hogy túl sok a víz, de kellett a hely a zöldségeknek is.

Finomnak finom lett, sőt isteni.

Anyám csirkehús levese mindig kocsonyás, pedig max. 2 órát főzi.

nov. 28. 08:23
 3/29 anonim ***** válasza:
74%
Gondolom anyud csirke-húslevesében volt olyan alkatrész ami, KOCSONYÁSÍT, a te marhahúslevesedbe pedig nincs.
nov. 28. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/29 anonim ***** válasza:
61%
Időnként meg kell tanulni alaposabban azt a technológiát, amihez nekilátunk. Hallgass #1-re. Ne a külsőségekre figyelj, hanem a lényegre, mert azzal nem vagy tisztában.
nov. 28. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/29 A kérdező kommentje:

Oké, nem akarok zselatint enni, ne haragudjatok. Szeretem a levest, és szeretném, ha az élvezet mellett hasznos is lenne. Emésztésjavitó hatása miatt szeretném fogyasztani, nem hinném, hogy a zselatin por erre hasznos lenne.

Amúgy meg ez itt a Konyhai praktikák rovat, nem hittem volna, hogy itt zselatin évesre fognak buzdítani. :D Mindenesetre a jószándékot értékelem.

nov. 28. 09:07
 6/29 anonim ***** válasza:
30%
De azt sikerült felfogni, hogy a zselatin kocsonyásít??? És hogy a csontodban semmi zselatin nem volt? Mert nagyon megy az értetlenkedés, pedig már a legelső válaszban is le lett írva.
nov. 28. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/29 anonim ***** válasza:
15%
6. Ha nem akar zselatint bele, akkor kénytelen megenni sima csontlevesnek.
nov. 28. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/29 anonim ***** válasza:
72%

Legközelebb tegyél bele csirkelábat (ha sertéslábat nem akarsz).

Ekkora mennyiséghez (10 liter) akár egy kilót is.

nov. 28. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/29 anonim ***** válasza:
62%
#7 A kérdezőnek a zselatin porral van baja, mondjuk nem tudom miből gondolja, hogy az más, mint a csontodban lévő...
nov. 28. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/29 anonim ***** válasza:
34%

8-as vagyok

Bár őszintén szólva nem tudom miért nem lett kocsonyás a levesed, hiszen sima csontból szoktak enyvet főzni, tehát van benne valami zselésítőanyag,...de nem vagyok a tudora.

nov. 28. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!