Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért lesz a pogácsám kemény...

Miért lesz a pogácsám kemény és morzsá?

Figyelt kérdés

Minden precízen kimérek, súlyt, darabot, időt, technikát, mégis kemény és morzsás.

50 dkg liszt

1 tojás

3 dkg élesztő 2 dl tejfölben futtatva

a tésztába is 15 dkg reszelt sajt

Szépen megkel, hajtogatom háromszor, stb.

Nem értem, miért nem puha, omlós-foszlós.



2022. márc. 6. 14:02
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek.
2022. márc. 6. 14:49
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
1-es vagyok és a 10-eshez annyit tennék hozzá, hogy vagy zsírral, illetve ha maradsz a margarinnál akkor jó minőségűvel. Különben a vizezés meg minden kelt tésztának jót tesz ezt egy péktől olvastam és tapasztaltam is.
2022. márc. 6. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Nagyon szépen megkelt, amúgy.

Akkor a pogácsával is ki fogom próbálni.

2022. márc. 6. 15:29
 14/14 anonim ***** válasza:

Tejben futtasd az élesztőt de a tejföl is mehet bele.

180fokon süsd.

2022. márc. 7. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!