Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A pogácsa külseje kemény,...

A pogácsa külseje kemény, száraz, a belseje félig nyers - mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 28. 21:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

hirtelen sütés.

tessék lejjebb venni a sütő lángját és lassabban süljön.

2015. ápr. 28. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim válasza:
100%
Próbáld ki,hogy a sütő aljára teszel egy lábasba vizet.Úgy nem lesz kemény a külseje.Régen mi így oldottuk meg.
2015. ápr. 28. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 Zsóka__ válasza:
100%
Nekem régi gázsütőm van. A sütik alja nekem is odaégett, a közepe pedig nyers maradt. A sütő aljába tettem egy réteg alufóliát és lassan sütök. Így bevált.
2015. ápr. 28. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen gyors volt a sütés. Amikor recepteknél azt irják,hogy elõmelegitett sütõ,nekem olyankor mindig megég egy kicsit a süti,már nem teszek semmit sem elõmelegitett sütõbe.Ugy csinálom,amikor beteszem a sütit,akkor nagy hõfokra teszem és 5-10 perc után lecsökkentem és igy jó lesz.
2015. ápr. 28. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:

Kettes és hármas fokozat között sütöttem - 8 fokozat van. Majdnem legfölül sült a pogi.

Régi sütő ez is.


Legutóbb a kelt tészta alja megégett, a teteje túl ropogós lett, mire a közepe megsült.


Mind a vizes, mind a fóliás ötletet kipróbálnám, de alulra hová kell tenni a fóliát? És a fólia melyik fele nézzen fölfelé?


Köszi mindenkinek!

2015. ápr. 28. 22:37
 6/11 anonim ***** válasza:
Tedd a sütõ közepére, ha van rácsod tedd arra a fóliát, vagy a lemez részére.En nem szoktam fóliát tenni.
2015. ápr. 29. 00:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

"Majdnem legfölül sült a pogi. "

A meleg levegő felfele száll, középre tedd szerintem is, ahogyan más is írta.


A fóliát mindegy, hogyan teszed.

Anyukám 2 régi tetőcserepet (sima, nem hullámos) is tett a sütő aljára.

2015. ápr. 29. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Középre vagy legalulra tedd, és én minden sütit 150 fokon kezdek, és egy jó negyedóra, húsz perc múlva veszem a megadott 170-180-ra. Addigra átsült a közepe, és már csak pirulnia kell, vagy pici színt kapnia.
2015. ápr. 29. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:

Azért tettem majdnem fölülre (4 rész van, a harmadikra), mert a másodikon jártam úgy, hogy megégett a kelt tészta alja.


Mindegy, sok ötletet kaptam, próbálkozom, mi válik be. Köszi mindenkinek!

2015. ápr. 29. 22:05
 10/11 mahjong ***** válasza:

Szia!

Ez a probléma nálunk is volt, amikor új albiba költöztünk. Itt is régi gázsütő van, nincs rajta légkeverés, 8 fokozatos, de sajnos az sem működik rendesen, kb. 4 milit forgatsz a kis fogón és a legnagyobb fokozattól a legkisebbig jutsz.


Mi kb. 60%-ra állítjuk a lángot, a rácsot legfelülre rakjuk és a tepsi alá rakunk alufóliát. Így elég korrekten megsül a pogi és nem ég oda. Húst szoktunk a középsőn sütni. Ha meg kell pirítani a tetejét is valaminek, akkor mindig a legfelső rácsra rakjuk... sütik, pogik, stb.

2015. ápr. 30. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!