Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A krumplis pogácsát valóban...

A krumplis pogácsát valóban zsiradékban ( olaj, vagy zsír) ki kell sütni, mint pl. a fánkot?

Figyelt kérdés

Nem úgy készül, mint a hagyományos pogácsa?

Keleszteni sem szokták?



2022. márc. 6. 15:33
 1/10 anonim ***** válasza:
85%
Mindkét fajta létezik.
2022. márc. 6. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2022. márc. 6. 15:44
 3/10 anonim ***** válasza:
68%
Amire te gondolsz nem pogácsa, hanem krokett.
2022. márc. 6. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
52%
3. Ha szerinted ez a krokett, akkor én 41 évig tévhittben éltem. [link]
2022. márc. 6. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
70%

A 3-as értelmetlen dolgot ír, a krokett meg a krumplis pogácsa két teljesen különböz dolog!


Kétféle krumplis pogácsa van, az egyik a normál pogácsához hasonló, a másik inkább a krumplifánkhoz hasonlít valamennyire, zt tényleg zsiradékban sütik ki.

2022. márc. 6. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim válasza:
91%

Na álljunk meg kicsit.


Tudomásom szerint a "krumplis pogácsa",és a "krumplipogácsa" nem ugyanaz.


Eszerint a krumplis pogácsa az,amit a boltok pékárurészlegén is meg tudsz venni,a krumplipogácsa pedig a kis olajban sült.

2022. márc. 6. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
90%

5-ös, mondjuk pont ezért nem ír értelmetlen dolgokat a 3-mas nem? Saját magad ellen beszélsz.


Mifelénk a krumplis pogácsa 1 féleképpen készül, hagyományosan, sütőben!


A bő zsiradékban sült változatot krumpli pogácsának hívják, és nem krumplisnak!


Tekintve, hogy a burgonya a legfőbb összetevője, nem pedig egy sima pogácsába pluszban beletett jelleget adó anyag, mint mondjuk egy tepertős, vagy sajtos pogácsa.


A krumplipogácsa pedig ezerszer inkább rokon a krumplifánkkal, vagy krokettel, mint bármilyen pogácsával!


Mivel egy olyan ételről van szó, ami egyszerű mint a faék, egymástól függetlenül több vidéken, több országban is kitalálták nagyjából ugyanazt a receptet.

Mint a dödölle, vagy a krumpliganca, tócsni vagy lapcsánka..

Ugyanaz a krumplifánk, krumplipogácsa, és hasonló a krokett is, ezek mind hasonló összetételűek, és bő zsiradékban készülnek.


Ami ettől lényegesen eltér, az a krumplis pogácsa, ami viszont egy hagyományos pogácsa verzió (véletlenül se bő zsiradékban sütve, hanem sütőben) aminek egy plusz jelleget adó anyaga a krumpli, ami arányaiban is ehhez mérten csak egy adalékanyag, nem pedig a legfőbb összetevő!

2022. márc. 6. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
6-os, megelőztél, pontosan így van! :)
2022. márc. 6. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
61%
Felénk MINDKETTÖT krumpliS pogácsának nevezik!
2022. márc. 7. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Sok hasznos információt kaptam.
2022. márc. 7. 20:44

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!