Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A főtt céklában is annyi...

A főtt céklában is annyi vitamin marad, mint a nyersben?

Figyelt kérdés
cékla, vitamintartalma,

#cékla, vitamintartalma,
2023. jan. 28. 18:33
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Annyi nem, de azért böven marad még. Másrészt a céklának föleg a vastartalma lényeges, az meg megmarad teljes mértékben.
2023. jan. 28. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Annyi biztos nem, de marad benne bőven. Az ásványi anyagok szinte egyáltalán nem károsodnak, a vitaminok közül a B vitaminok, az A és a C vitamin hő érzékeny, de maximum a vitamintartalmának a felét veszíti el a főzés során.
2023. jan. 28. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
84%
Rákos kolléganőmnek konkrétan a lelkére kötötte az orvosa, hogy sok nyers céklát egyen.
2023. jan. 28. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!