Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha egy lábasban csak zöldséget...

Ha egy lábasban csak zöldséget főztem sima vegetás vízben, és nem levesnek szántam a zöldséget, hogyan tudom újrahasznosítani a vizet, ami ugye a főzés hatására tele lett vitaminnal?

Figyelt kérdés

2012. aug. 26. 14:36
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Pár napig a hütöben eláll, tudsz belöle levest késziteni, illetve ha hosszabb ideig akarod tárolni, akkor le lehet fagyasztani.
2012. aug. 26. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha vitaminnal nem is, de ásványi anyaggal tényleg tele van.

Gyakorlatilag bármihez elhasználhatod, felönteni vele valamit.

Csak a szakaszos párolással vigyázz (tokány, vagy pörkölt jellegű ételek) mert ha sós, a folyamatos visszapárolástól nagyon sós lesz a végeredmény.


De akármilyen főzelékhez, leveshez, hozzá illő mártáshoz fel tudod használni.

2012. aug. 26. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Igen, felöntőlének bármihez használhatod, de valóban számolj azzal, hogy már elég sós. kis műa. palackban fagyaszd le nyugodtan, csak ne legyen nagyon tele.

tényleg kár lenne kiönteni.

én, ha kicsontozok húsokat, azok csontjait is megfőzöm, de só nélkül, és így fél literes palackokban lefagyasztom.

időben kiveszem a fagyóból, így van mindig alaplé.

a zöldségalaplé is nagyon értékes.

2012. aug. 26. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!