Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kenyérsütőgépben a világos...

Kenyérsütőgépben a világos program ellenére félbarna lesz a kenyér, miért?

Figyelt kérdés

A programok-receptek előírásait betartva, szándékom ellenére lesz félbarna az egyébént formás, jó minőségű kenyér.

A program végén ki kellene hagyni a melegentartást?



2023. márc. 8. 13:01
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Félbarna biztosan nemlesz, tekintve hogy az 50% fehérliszt és 50% tk vagy más barna liszt keverékéből tud lenni.

A te kenyered csupán barnábbra sül mint szeretnéd.

A sütési idő/hőfok módosítása segíthet, ha a gép beállításai engedik.

2023. márc. 8. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Sokkal inkább a program elejéből kéne visszavenni!

Melegen tartás meg alapból hiba egy kenyérnél. Minél gyorsabban hűl, annál tovább tartja meg az állagát.

Milyen lehetőségek vannak a programban?

2023. márc. 8. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásokat.

1/2 OK nem félbarna, hanem drapp.

2/2 át lehetne írni az ajánlott programokat - bonyolult (nekem)

A gép Silver Crest SBB-850E1 modell, 15 programmal. Én a 2. programot használom 1kg.fehér kenyérhez ajánlott recept szerint:

víz 350ml. olaj2ek, ecet2tk, só2tk, cukor2ek, liszt BL55 600g.élesztő 7g.

A folyamat időtartama 3:10 - előmelgít, 2xdagaszt, 3xkeleszt, ajánlott a

+ 60perc melegen tartás. Ezt legközelebb kihagyom.

Egyetlen kifogás a drapp szín.

A fentiek alapján mi lenne a megoldás?

2023. márc. 9. 16:31
 4/6 anonim ***** válasza:

Rákerestem a használati utasításra.

Hát igen, ezért jobb a sütő, oda csavargatom, ahova akarom.

Neked is ez lenne a megoldás, hogy átprogramozod, de ha az bonyolult, akkor nem sok lehetőséged marad.


A cukrot természetesen hagyd ki, semmi keresnivalója egy kenyérben, ha az élesztő miatt rakod bele, akkor az egész folyamat előtt futtasd fel az élesztőt. Vagy ha ezzel se akarsz szórakozni, (mivel ezért lenne a gép, hogy ezt csinálja) akkor vagy csökkentsd a cukrot a tizedére, vagy hagyd ki teljesen. 2 evőkanál... vicc.


A másik, hogy a normál programot használd, az 1-est.

Ha jól láttam, az 5 perccel kevesebb ideig süt. Nem sok idő az 5 perc, de valamit csak ér.

Az úgymond "melegen tartás" viszont 60 perces, ami elég gyanús, szerintem ez félre van fordítva, 60 perc alatt nem nem melegen lehet tartani, hanem konkrétan akkor sül át.

Ez valószínűleg a sütő hőmérsékletének a szinten tartását jelentheti.


Úgyhogy a cukor felejtős, sütési időből a normál, 5 perccel rövidebb, a melegen tartást meg vagy csinálod, vagy nem, azt majd kitapasztalod.

2023. márc. 9. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 issti ***** válasza:

Ahogy már írták, inkább az 1-es programot használd, mert az 5 perccel kevesebb ideig süti, és világosabb lesz a héja.

Én 1 dkg friss élesztőt használok, ha lehet, és ennél fél decivel több vizet. De minden gépnél más a recept. Lehet, hogy ennél ez a jó, de egy próbát megér. Ha teszel bele rozs, Graham, vagy teljes kiőrlésű lisztet is, akkor érdemes időzítővel ráhagyni a keverés előtt 20-30 percet, hogy jobban felvegye a liszt a vizet.

2023. márc. 10. 01:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Az 1. program használata és a 60 perces melegen tartás elhagyása elfogadhatóbb eredménnyel járt.

Köszönöm a segítséget!

2023. márc. 15. 18:40

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!