Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Gusztustalan ha nem mosom át...

Gusztustalan ha nem mosom át a rizst a megfőzése előtt? Nem tisztán készítik a gyárban?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 2. 08:57
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
93%
Egyrészt lehetnek benne apróbb szennyeződések(A minőségűnek jelölt drágább termékekben is), másrészt a sok keményítőt le kell mosni, ha igazán jó rizst akarsz.
2023. ápr. 2. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/29 anonim ***** válasza:
93%
A rizst csomagolják a gyárban
2023. ápr. 2. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/29 anonim ***** válasza:
76%

A rizst gyárban készítik?? Azt földön termesztik, nem gyárban lesz...

Ajánlott átmosni mert lehet koszos vagy épp a rossz szemeket én ki szoktam válogatni, de olyan is előfordul, hogy kicsi kő van benne, meg ami lejön róla ilyen keményítős víz azt jobb leönteni róla.

2023. ápr. 2. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/29 A kérdező kommentje:
Ez érdekes hogy valaki szerint jobb is lesz a rizs mert nekem pont az a problémám, hogy ha átmosom rosszabb. Mivel én jól meg szeretem pirítani és úgy lesz a finom rizsem, az átmosott rizst nem tudom megpirítani.
2023. ápr. 2. 09:45
 5/29 anonim ***** válasza:
88%
Hagyj neki időt, hogy rendesen lecsöpgjön róla a víz, időnként keverd át a szűrőn belül, úgy gond nélkül lehet pirítani
2023. ápr. 2. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/29 anonim ***** válasza:
42%
Én sosem öblítem, pedig hallottam róla hogy nem ártana. Ha belegondolok úgyis forrásban lévő vízben van, tehát a mikroorganizmusok elpusztulnak, beteg nem leszel tőle. Viszont a kavicsdolognak van jelentősége. Mondjuk eddig én csak lencsében találkoztam kavics darabbal.
2023. ápr. 2. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/29 anonim ***** válasza:
77%
Én az átmosottat szoktam pirítani, a keményítőt amúgy is le kell mosni, mert ragadni fog pirítás ide vagy oda.
2023. ápr. 2. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/29 anonim ***** válasza:
60%
De én nem bő vízben szoktam főzni, csak annyiban amennyi elfő mire kész lesz.
2023. ápr. 2. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/29 anonim ***** válasza:
92%

Hát nem tom, én főztem már mosatlan rizst, a hab ami kiült a tetejére szó szerint barna volt.


Szóval ja, szerintem eléggé gusztustalan.

2023. ápr. 2. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/29 anonim ***** válasza:
47%
Basszus, mossátik már át egyszer és nézzétek meg mennyi keményítő lejön róla! Van, hogy háromszor is át kell mosni, mert még olyankor is fehéres a víz. Az mind keményítő! Elképzelni nem tudom hogyan bír valaki úgy rizst főzni, hogy nem mossa át előtte rendesen. Az nem rizs lesz úgy, hanem valami mócsing!
2023. ápr. 2. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!