Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy tudok olyan habot készíte...

Hogy tudok olyan habot készíteni ami tutira nem esik össze?

Figyelt kérdés

Lehet ez akár tejszínhab, cukorhab vagy tojáshab.

Az a tervem,h Halloween-ra készítenék muffint és a tetejére szeretnék vmi habot amire rátennék egy denevéres gumicukrot. És tudok csinálni tojáshabot de azt be kell rakni a sütőbe kiszárítani de a gumicukor megolvadna, így gondoltam a tejszínhabra de a bolti összeesik... szal nem tudom hogy kéne kivitelezni. Minden ölet érdekel! Köszi


2010. okt. 10. 23:02
 1/7 tetro ***** válasza:
szobahőmérsékleten minden tejszínhab összeesik
2010. okt. 10. 23:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Van a dr oetker habpor. Keverd össze 1,5 dl tejjel, robotgép segítségével. Adj hozzá cukrot. Majd lehet kapni mascarpone-t pl a lidlben elég jót lehet kapni egész olcsón. Arra figyelj, h ne legyen light, mert nagyon ízetlen.


Szval habpor+1,5 dl tej habbáver. bele a kristálycukor majd szépen egy lapos fakanál segítségével keverd el benne a mascarponet. Vigyázz nem szabad nagyon összetörni a habot!!


Azt ajánlom, h előbb ezt csináld meg, s tedd be a hűtőbe dermeszteni. Majd kezdj neki a muffinnak. S már mehet is a tetejére a hab.

2010. okt. 10. 23:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Akár valódi tejszínt,akár Hulalát készítesz,tégy bele habfixálót,akkor nem esik össze. A hűtőből csak tálaláskor vedd ki.
2010. okt. 10. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
A PÚR habot ajánlom...:-D
2010. okt. 10. 23:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 Macskajós ***** válasza:
Csak megerősíteni tudom az előttem szólót, a Hulala a legjobb, felhasználáskor kivéve a hűtőből, nekem fixáló nélkül sem esik össze!
2010. okt. 11. 00:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
és ha előbb beraknád a sütőbe a tojáshabot és utánna nyomnád bele a gumicukrot?
2010. okt. 11. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

A tejszínhab alap (rendes, vagy növényi utánzat, mindegy, pl. a Rama-nak is van habnak való "tejszíne")

szóval ez eddig rendben van, de ha a habfixálós módszernél is erősebbet akarsz, csinálj egy húzós aszpikot zselatinból, és azt keverd a habba. A lényeg, hogy szilárdulás előtt használd fel, utána hűtő, utána már bírja sokáig szobahőmérsékleten.

2010. okt. 11. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!