Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mért vannak különböző dzsemfix...

Mért vannak különböző dzsemfixek a különböző cukorarányú lekvárokhoz? Esetleg más bennük a tartósítószer mennyisége? Több cukorhoz kevesebb tartósító?

Figyelt kérdés
És hogy melyiket válasszam, az pusztán az én egyéni ízlésemen és az adott gyümölcs jellemző édességén múlik? (Mondjuk, a meggybe több cukor kell, mint a sárgabarackba?)

2023. júl. 8. 12:20
 1/5 anonim ***** válasza:
25%

Zselésítő, de minek?


Én cukor és tartósító nélkül, száraz dunsztban teszem el a biolekvárjaimat, ivóleveimet. Soha nem romlottak meg.

2023. júl. 8. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
70%
#1. Viszont a szövegértési képesséhed megromlott, mert a kommentednek halvány lila köze nincs a kérdéshez...
2023. júl. 8. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Más gyümölcsöknek más a víztartalma.

Pl az epret ha felforraom szinte víz míg a sárgabarack sürűbb és van pektin tartalma is

2023. júl. 8. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
81%
A dzsemfixekben NINCS tartóasítószer, csak pektin, ez zselésít. A különbség a benne lévö cukor mennyiségére vonatkozik.
2023. júl. 8. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Hát, ez nem jött be, 4-es! [link]

A pár grammnyi cukortartalmuk viszont pont ugyanannyi.

2023. júl. 8. 13:54

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!