Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Van olyan dolog, ami elveszi...

Van olyan dolog, ami elveszi az ubisaliból a keserű ízt?

Figyelt kérdés
2023. aug. 2. 16:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nincs. Elkészítés előtt kellett volna ellenőrizni. Már nem tudod elnyomni
2023. aug. 2. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
89%

Persze.A legjobb ha eleve olyan uborkából készül ami nem keserű.Vagyis a saláta készítése előtt érdemes érzékszervi vizsgálatnak alávetni az uborkákat..De:


[link]

2023. aug. 2. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
Megnyaltam a végét🙄De azon nem érződött ,hogy keserű.🥺
2023. aug. 2. 17:27
 4/12 anonim ***** válasza:
61%
Nincs. Nem megnyalni, megrágni kellett volna.🥒
2023. aug. 2. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
77%
Meg kell kóstolni, talán rakj bele egy kicsit több ecetet az talán.
2023. aug. 2. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
39%
Persze, a Domestos.
2023. aug. 2. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
A kígyóuborkát ha megnyalom ,akkor azin lehet érezni.Egyszer volt ,hogy keserű volt.Ez meg saláta uborka,mert nem volt kígyo.Többet nem veszek ilyet.😩
2023. aug. 2. 18:16
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nincs,ez már kuka ha nagyon keserű.
2023. aug. 3. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
22%
Cukor, ecet, víz, fokhagyma.
2023. aug. 4. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 Verum válasza:
68%

MÉRGEZŐ A KESERŰ tök, cukkini, uborka – ezért főzés/felhasználás előtt mindig ellenőrizni kell, hogy van-e benne keserű rész, és ha van, azt alaposan ki kell vágni! (Ha az egész keserű, akkor ki kell dobni!)


Részletesebb magyarázat:


"A tök, a cukkini vagy az uborka vad fajai kesernyés ízűek, amit termesztésük során nemesítéssel vontak ki. Így a ma ismert ehető fajták már általában nem tartalmaznak keserűanyagot.

Azonban a vad típusokkal (pl. dísztökökkel) való visszakeresztezés eredményeként, vagy a mag önszaporodása esetén, illetve aszályos időkben, az eredetileg a rovar és gomba kártevők ellen termelt különféle keserű ízű méreganyagokat a növények újra előállítják. Ezek a tökfélékben (Cucurbitaceae) és számos más növénycsalád tagjaiban is megtalálható terpenoidok, a kukurbitacinok, egy igen változatos vegyületcsoport, amit a gyógyászatban és rovarölőszerként is használnak.

Már kis mennyiségben is hányingert, hányást, hasmenést, sőt életveszélyes bélkárosodást is okozhat.

Keserű íz észlelésekor ezért TILOS a növényrészek felhasználása, elfogyasztása!"

2023. aug. 5. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!