Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell mustáros karajt...

Hogyan kell mustáros karajt készíteni úgy, hogy sütéskor ne jöjjön le róla a mustár?

Figyelt kérdés
Úgy gondoltam, bekenem ma a "páccal", de azt hallottam, hogy ha besózva áll, száraz és szívós lesz kisütve.
2010. okt. 16. 17:17
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Úgy értem, szeletekben sütöm, serpenyőben.
2010. okt. 16. 17:17
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Férjem úgy szokta ezt csinálni. Bekeni a husit mustárral egy pici borssal és alufóliába csomagolva hűtőbe teszi egy éjszakára. A sózást sütés végére hagyja, vagyis rápergeti a husira.
2010. okt. 16. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor én is utólag sózom meg. :) És a mustár nem jön le, amikor forgatja a serpenyőben a húst? :O
2010. okt. 16. 17:30
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem jön le, ha lisztbe is bele van forgatva, és szaftosabb is lesz sokkal.
2010. okt. 16. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm szépen, megpróbálom így. :)
2010. okt. 16. 18:47
 6/11 anonim ***** válasza:
A páccal bekenheted 1-2 nappal sütés előtt, csak az a pác ne tartalmazzon sót. pl mustár, bors, oliva. Lepje el, napokig állhat. Só csak sütéskor só darálóval. Karajt közepes zsiradékon 2-2 percig sütöm a két oldalán. Legközelebb próbáld meg marha hátszinnel, sertés szűzzel, -fenomenális.
2010. okt. 16. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippet! :)

Most tormát és borsot kevertem a mustárba, azzal kentem meg a lisztbe forgatott húst. Remélem, finom lesz. :)

2010. okt. 16. 20:43
 8/11 anonim ***** válasza:
A lisztbe csak közvetlen a sütés előtt kell forgatni, a pácba nem mehet, mert megromlik a hus. De lehet, hogy félre értettelek, és csak akkor tetted rá, csak én még a pácolásnál tartok.
2010. okt. 17. 07:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:

Akkor én értettelek félre, mert mustár előtt forgattam lisztbe. De biztosan nem romlott meg mára, hiszen panírozott nyers húst is lehet másnapig tárolni.

Ha mustárosan forgatom lisztbe, rendesen rátapad?

2010. okt. 17. 10:27
 10/11 anonim ***** válasza:
Semmi baja nem lesz. Sütés előtt kell lisztbe mártani. A pác csak a mustár, a bors, az olaj. Legközelebb igy csináld, napokig el áll ha ellepi az olaj. Különben ne aggódj mert, már rég bevett annyi mustár ízt, amennyi kell rá.
2010. okt. 17. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!