Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen serpenyőt válasszak?

Milyen serpenyőt válasszak?

Figyelt kérdés
Nagyon kezdő vagyok a konyhai dolgokban, otthon nem tanítottak főzni, se önállóan próbálkozni. Fingom sincs a témáról. Tulajdonképpen koliban lakom, nem akarok túl sok cuccot felhalmozni, szóval jó lenne valami olyan, ami nem csak egy valamihez praktikus.
2023. okt. 5. 19:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
7%
Ha most kezded akkor kb. Mindegy.
2023. okt. 5. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Legyen magasabb falú, tapadásmentes és minél nehezebb. És legyen fedele vagy vegyél hozzá.
2023. okt. 5. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
0%
És a koliban mi van, amin főzni lehet? Gondolom nem indukciós főzőlap. Mondjuk ha középsulis kolira gondolsz, akkor lehet még gáz közelébe sem engednek titeket. Akkor meg max az a fontos, hogy a mikrót és a vízforralót tudod-e kezelni, meg kést használtál-e már.
2023. okt. 5. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 A kérdező kommentje:
Buta kérdés, de a fedél mennyire fontos?
2023. okt. 5. 19:32
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
4: attól függ mit akarsz benne készíteni. Pároláshoz fontos, de ha valami zsíros és fröcsög akkor "csak" praktikus.
2023. okt. 5. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Jó az ha van fedele, mert lehet benne "egy tál" ételeket akkor. De ami a fontos, hogy tapadás mentes legyen, de nyilván függ, hogy mit akarsz benne főként.
2023. okt. 5. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 A kérdező kommentje:

#3 Egyetemista vagyok :D

Hát, a szobához tartozó kicsi konyhában (nem tom milyen) főzőlap van, a közös konyhában meg elektromos tűzhely.

Lévén menza nincs, néha meg szeretnék olyan főtt ételt enni, amit nem kva drágán vettem valahonnan, jó lenne, ha a mikrónál komolyabb főzési kompetenciáim lennének. :D (a közös vízforralót inkább skippelem, amilyen állapotban hagyják, sajátot meg nem lehet bevinni)

2023. okt. 5. 19:38
 8/15 anonim ***** válasza:
52%
Na csak azé kérdeztem az indukciós lapot, me ahhoz nem jó akármilyen noname, fos anyagból készült csetresz.
2023. okt. 5. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:

Én egy nagy cast iron kondért vennék, 5+ litereset, fedéllel, amin nincs semmi fa vagy mûanyag rész.


Ebben megcsinálsz kb bármit.


Mūködik mint fazék, mint serpenyõ, lehet benne levest, stir fryt, olajban sütött cuccokat pl tükörtojást, pörkölt jellegû egytálételeket.


Mivel nincs rajta mûanyag, a sütõbe is berakhatod, és mūködik pl rakottkrumplihoz, sültekhez, sõt még kenyeret is lehet benne...


Egy ilyen ráadásul évtizedeken át elkísér, a miénk amit huszonévesen vettünk, a harmincas éveink közepén még vígan elvan.


Ilyesmire gondolok:


[link]


[link]



A hátránya annyi, hogy nehéz szegény, de ez se vészes.

2023. okt. 5. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 A kérdező kommentje:

Ami azt illeti van egy 4,5 literes lábasom:)

Csak nem hiszem, hogy praktikus lenne ha mondjuk palacsintát akarnék sütni, vagy bármi laposat, amit meg kell fordítani 😅

2023. okt. 5. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!