Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Az ilyen típusú fedeles jénai...

Az ilyen típusú fedeles jénai edények milyen valós használatban vannak egy háztartásban? Tálalás vagy tényleg ebben sütnek valamit tepsi helyett holott fazék alakja van?

Figyelt kérdés
[link]
2023. okt. 29. 19:28
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Amiben főzöd, abban tálalod. Ez a jénai eredeti funkciója.

Ízléses, az asztalon is helye van.

2023. okt. 29. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
mi rendszeresen használjuk. sütök benne sörös csülköt, zöldséges csirkét, kenyeret, rakott ételeket stb. Imádjuk
2023. okt. 29. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A jenai / pyrex egy hatalmas talalmany, sztem Magyarorszagon minden haztartasban van legalabb egy ilyen edeny.
2023. okt. 29. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
88%
Jézusom, ez ugye nem komoly kérdés???
2023. okt. 29. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
84%
Marmint van-e olyan, aki nem hiszi el, hogy hoallo edeny, es disznek tartja?
2023. okt. 29. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
84%
Csülköt, oldalast, rakott krumplit és rakottkelt stb ilyenben sütünk évek óta.
2023. okt. 29. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Mindent ebben tarolunk. Ma a vasaenapi ebed alatt a levesbe valo minden zoldseget es hust ebbe tsttunj az asztalra. A maradek benne maradt. Holnap igy egyben meg tudjuk mikrozni.

Keksajtos cairkw serpenyoben keszukt de a maradek ilyen jenaiba ment. Mivel fedeles szuper rakhato hutobe. Holnapi ebedhez vagy vacsihoz ugy ahogy van mehet mikroba.

Melle a rizibizi ugyanez. A fott rizst es a fott kukoricat jenaiban kevertuk ossze, igy is tettuk az asztalra. Abbol szedtunk. Maradek ugy ahogy van huto.


(Ehhez kepest mikor egy evet egyedul laktam, alig hasznaltam. Kb havi parszor. )

2023. okt. 29. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Persze. Az ilyen dutch oven jellegû edények õsibbek magánál a konyhánál mint fogalomnál.



Régen szabad tûznél úgy fõztek, sütöttek benne, hogy körberakták parázzsal. Az alapanyag igazából sokféle, van öntött vas, üveg, mázas meg mázolatlan cserép, porcelán...a lenyeg, hogy hõálló anyagból van egy edény, aminek fedele van, így egyrészt a nedvesség benne marad abban amit készítessz, meg másrészt szabad tûzön a korom meg a dzsuva nem éri az ételt.

2023. okt. 31. 01:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Anyum már kicsi koromban használta ezeket, 4 éves voltam (most meg 57 vagyok).
2023. okt. 31. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!