Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell úgy tálalni a...

Hogyan kell úgy tálalni a rizst, mint az éttermekben?

Figyelt kérdés

Mindig puhára és ragacsosra főzöm a rizst, mert úgy szeretjük.

Legalább amikor elkészül, jó volna úgy tálalni, mint két nagy gombóc fagyit (most más hasonlat nem jutott eszembe.)


Merőkanállal nem tudom olyan szépen kirakni a tányérra. Nem tudom, hogy csinálják az étteremben olyan szabályosra. Valami ötlet?


nov. 8. 10:47
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Belenyomkodod egy kis pohárba vagy bármilyen formába, ami tetszik, akár fagylaltoskanálba is, aztán kiborítod belőle. Ha ragacsosra főzöd, akkor pláne meg kell tartania a formáját.
nov. 8. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
24%
Kevés prolibb dolog van a gombócként tálalt rizsben.
nov. 8. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
91%
Merökanálba vagy bármilyen tetszés szerinti formába teszed a rizst, de elötte nagyon hideg vízzel kiöblíted a formát, így nem ragad bele.
nov. 8. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
78%
Ne főzd nagyon ragacsosra csak dupla vízzel öntsd fel.Ha folpackot teszel merőkanálba vagy kávés csészébe simán kijön nem ragad bele.
nov. 8. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
53%
Akár műanyag, akár üveg kistálat előveszel, lehet az kocka, illetve kör alakú mindegy, beleteszed a rizst, tányérra teszed, és leveszed róla.
nov. 8. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
79%
Ikeás kerek, fém keverő edény. Előtte vízzel kiöblítem, hogy ne ragadjon bele.
nov. 8. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenképpen ki fogom próbálni. :)
nov. 8. 12:55
 8/8 anonim ***** válasza:
60%

Ha ragacsos, hogyhogy nem tudod úgy kitálalni?

Előtte kicsit kiöblíted a merőkanalat, nem kell hogy hideg legyen a víz, merítesz egyet a rizsből, belenyomod kézzel, jól összetömöríted, és egy határozott mozdulattal a tányérra odakoppintod, és kiesik a kanálból.

Érdemes legalább minden 2. gombóc után kicsit kiöblíteni, mert a keményítő szétkenődik a kanálon, és akkor beleragad a rizs.

nov. 8. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!