Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kell a csirkemellét és a...

Hogy kell a csirkemellét és a rizst úgy elkészíteni mint az éttermekben? (Lent)

Figyelt kérdés
Minden nap ezt eszem mert edzek, kétszer az otthon elkészített kajám, amit viszek munkára meg egyszer az étteremben eszek. De amit én sütök annyira száraz és rossz ízű, néha már csak erőltetem a torkomon, volt már hogy hányingerem is volt tőle. Nemtudom mit rontok el. Lent az étteremben pedig annyira puha és különböző szószokkal van elkészítve, szivesebben fogyasztom azt mint az enyém. Úgy szeretném elkészíteni én is, de hiába néztem sokféle receptet, nem olyan lesz..tudtok adni praktikát ti hogy szoktátok? Vagy hogy kellene?

2016. júl. 12. 20:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
50%
Rizs: A rizst kevés olajon kevergeted a tűz felett, míg fehér nem lesz, majd a rizs súlyának 1,8-szorosa vízzel felöntöd, teszel bele mondjuk egy negyed vöröshagymát, sót, ráteszes a fedőt, időnként kevergetés, ha elpárolgott a víz, akkor lesz kész. Csirkemellnél nem tudom pontosan milyenre gondolsz, esetleg képet tudnál mutatni?
2016. júl. 12. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
97%
Ha a csirkemellet minimális olajon, de magas hőfokon, hirtelen sütöd, akkor kéreg képződik rajta, és nem folyik ki a nedvesség belőle. Ne süsd túl sokáig. Érdemes előre befűszerezni: én pl szeretem a só, chili, fokhagymapor, római kömény kombinációt.
2016. júl. 12. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
96%

Készítsd el akkor szószokkal te is. Ha szószban párolod 20-25 percig, nem lesz száraz. Csak találd ki, milyen szószt akarsz enni, készítsd el az alapot, kockázad bele a csirkemellet, és fedő alatt párold 20 percen át.


Amúgy a szószok tele vannak szénhidráttal, zsírral, attól finomak - csaxólok. Azon meg nem csodálkozom, hogy hánysz ettől a kajától, szerintem már a szervezetednek elege van belőle nagyon, ha minden nap ezt eszed.

2016. júl. 12. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
96%

A bodybuilder.hu-n vannak jó receptek. Csirkemellet olyan serpenyőben készítsd, aminek van fedője, valóban úgy kell kezdeni, hogy befűszerezve, de só nélkül kérget sütsz rá körös-körül, utána önts alá egy fél pohár vizet, sózd meg, és tedd rá a fedőt, kis lángon párold 20-25 percig. Tehetsz mellé egy fél fej vöröshagymát, egy-két gerezd fokhagymát, esetleg friss bazsalikomlevelet, ha szereted a paradicsomot, azt is, vagy az uttsó 10 percre aláöntesz egy kis 100%-os paradicsomlevet (ízesítés nélkülit.) Ezekben semmi olyan nincs, ami befolyásolná a diétádat. Párolhatod együtt zöldségekkel is, friss borsóval, kis darabokra vágott vagy szétszedett karfiollal, brokkolival, kelbimbóval, bébirépával.

A másik megoldás, hogy alufóliadarabokat vágsz, kicsit megkened vajjal vagy kókuszolajjal, ebbe fekteted a sózott, befűszerezett csikemellet. Teszel rá egy-egy nagy szelet hagymát, paradicsomot, light sajtot vagy ricottát, gerezd fokhagymát, vagy amit szeretsz, szorosan becsomagolod a fóliába és berakod egy tepsiben a sütőbe. Több adagot meg tudsz így sütni egyszerre, kb. 40-45 perc kell neki 180-200 fokra előmelegített sütőben.

2016. júl. 12. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
62%
Ja, a rizst nem kell megpirítani, csak a térfogata 2,5-szeresének megfelelő forró, sós vízben megfőzni (egy kávésbögre rizshez 2,5 kávésböge víz). Mikróban is elkészíthető, még egyszerűbb a tasakos gyorsrizs, csak jóval drágább.
2016. júl. 12. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
63%

Szia, jelenleg is szakacskent dolgozom, adok par tippet.


Rizs: 1 kg rizshez 1,8 L forro viz szukseges, megpiritod es mikor mar uveges felontod a vizzel es tartalek langon-fedo alatt keszre parolod, a parom is jar edzeni en fozok neki mindennap vagy az etterembol hozok, altalaban 25 dkg keszitek 4,5 dl vizzel.


Csirkemellre nagyon sok variaciom van a kedvence nagyon keves olajon (en olivaolajat hasznalok vagy kokusz zsirt), amit forrora hevitek egy serpenyobe vekonyra szeletelt lisztbe forgatott csirkemell szeletet teszek, takarek langon sutom, adok hozza fel dl vizet, citromlevet-sot, ez az alap ez mar igy is finom ezt szoktam neki tovanb gondolni tejszinnel, zoldsegekkel, gombaval, keves sonkaval-baconnel. Van mikor csikokra vagom a hust ezt valtozo.

Szoktam csinalni csirkebol rizses hust ugymond "maskepp" megfozom a rizst, kockara vagok csirke hust olajon piritom, parolok zoldsegeket altalaban brokkoli,repa,bab,..de mikor.mivan itthon

2016. júl. 13. 06:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
87%

Meg folytatnam: mikor mivan itthon ugye..

Csirke combot is szoktam venni es lefejtem a hust, az nem annyira szaraz, bar a csirkemell az otleteimmel is zaftos es puha.

Szoktam ugy is hogy a csirkemellet kockazom majd tojas feherjebe forgatva olivaolajon, chillivel es zoldsegekkel sutom.

Gombas szoszokat, paradicsomos szoszt konnyu kesziteni, en csinalok zoldfuszeres vajat is vajhoz adok f.hagymat,sot, petrezselyemet, es mikor mivan itthon pl bazsalikom,metelohagyma,oregano.. ezt lefagyasztom es a natur husra kenunk belole.


Barmi kerdesed van irj.

2016. júl. 13. 06:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
61%

[link]


A mikrózáshoz 2,5-szeres víz kell, és ez a legegyszerűbb elkészítési forma. Amíg a csirke párolódik, pont elkészül, és biztosan nem tapad le, nem kell pirítgatni se.

2016. júl. 13. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
73%
Első vagyok, és nem értem, hogy miért lettem lepontozva... Vendéglátós iskolába járok, most is egy 5csillagos szállodában vagyok szakács gyakorlaton, hadd tudjam már hogyan csinálják az éttermekben.. -.-
2016. júl. 13. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
90%
Kedves utolso! Szokas itt a lepontozas, en is a szakacsos valaszolo vagyok, pedig a valaszod kielegito es hasznos.
2016. júl. 13. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!