Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell becsomagolni egy...

Hogyan kell becsomagolni egy melegszendvicset, hogy ehető állagú maradjon?

Figyelt kérdés

A kézi sütős toast melegszendvicsre gondolok. Reggel elkészítem, és mire eljutok addig, hogy megegyem (kb. másfél óra), egy szottyos fos lesz, amit alig lehet elharapni.

Próbáltam már mindenhogy csomagolni, most épp úgy, hogy alufóliába téve hagytam a tetején rést, majd egy réteg szalvéta, ami felszívja a kicsapódó nedvességet, és nejlon zacskóba bele.

A zacskó lenne a baj? Vagy hol rontom el? Tudtok valami kipróbált tippet adni?

Előre is köszi!



nov. 24. 08:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
95%

Sosem lesz olyan mint amire vágynál. Ha hagyod teljesen kihülni és úgy csomagolod akkor nem lesz szottyos de ropogós sem.

Ez olyan mint a rántott dolgok. Azok is csak frissen jók

nov. 24. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
89%
Sehogy.
nov. 24. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
19%
Tedd mikróba és melegítsd fel úgy, hogy egy pohár víz mellette van. Szívesen!
nov. 24. 09:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
A melegszendvics az a mnüfaj, ami csak frissen jó, akármit csinálsz vele, fél óra múlva nem ehetö.
nov. 24. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:

#1: a lényeg, hogy ne legyen szottyos :D Nyilván ha otthon elkészítem, és megvárom, hogy szabad levegőn kihűljön, az sem lesz már olyan, mint frissen, de még kellőképp fogyasztható.

#3: ha már melegítés, akkor sokkal jobb kenyérpirítóba bedobni (ha épp megoldható) :P A vizes megoldás egyébként azért sem jó, mert itt pont az átnedvesedés a probléma, tehát nem a kiszáradt pizzát/pékcuccot kell felfrissíteni, hanem a benedvesedett melegszendót kiszárítani.

nov. 24. 09:42
 6/13 anonim ***** válasza:
23%

#5 minden pékárut úgy lehe5 oepogóssá újraéleszteni ha teszel mellé vizet és melegíted. Ne nyilatkozz amíg nem próbáltad.

Ha száraz kenyérre vizet eresztesz es sutod 15 percig akkor is olyan lesz mint a friss, heja ropog.



No de a kerdesre a valasz: csak ugy nem lesz szottyos ha megvarod szabad levegon mig teljesen kihul

nov. 24. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:

#6: én is ezt írtam, viszont a beizzadt melegszendvics az nem kiszáradt pékáru. Semmit nem érek azzal, ha a szendvicset víz társaságában elkezdem megmelegíteni. Ha már van lehetőség melegíteni, akkor kizárólag víz nélkül, mivel víznek kell elpárolognia belőle, hogy visszanyerje a normál állapotát.

A szabad levegőn kihűlés nem opció, mert nincs időm kivárni. Mindenképp arra kell megoldás, hogy melegen hogyan tartsam meg az állagát. A különböző szendvicseket, hambikat az éttermek papír dobozban szállítják, melegen rakják bele, és nincs ilyen probléma. Legközelebb talán szimplán csak szalvétába fogom becsomagolni vagy légáteresztős papírtasakba.

nov. 24. 14:28
 8/13 anonim ***** válasza:
87%
Ahol megeszed, oda kell telepíteni a sütő készüléket. Nyersen bevinni, és helyben fogyasztás előtt megsütni.
nov. 24. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
50%
Ha szottyos ne tegyél bele túl sok majonézt vagy zöldséget.
nov. 25. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 A kérdező kommentje:

#8: munkahely; nem megoldható.

#9: melegszendvicsbe egyiket sem szoktam tenni (van, aki igen?).

nov. 27. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!