Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell igazi hamburger...

Hogyan kell igazi hamburger pogácsát csinálni?

Figyelt kérdés
Szereztem friss vágásból egy fél kilónyi marhahúst.
dec. 6. 09:47
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Milyen apróra daráljam,hogyan préseljem,tegyek-e bele disznó húst,vagy szalonnát?
dec. 6. 09:49
 2/12 anonim ***** válasza:
95%

Az eredeti hamburger csak marhahúsból van, szalonna és disznóhús nélkül. Viszont nem mindegy, milyen része a marhának - az "szereztem fél kilót" nem mond semmit meg eleve nem értelmes mennyiség, a friss vágás meg inkább hátrány, a marhát először érlelni kell, nem frissen szokás felhasználni.

A hamburgerhez átszőtt hús kell, nem sovány, és sok esetben tesznek hozzá marhafaggyút is.

Közepesre kellene darálni (eredetileg vagdosni), a masszát nem füszerezik, csak sütés után.

dec. 6. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
47%
Ha csak hús száraz lesz.Én minél finomabbra szoktam darálni.Só,bors és préselem amennyire bírom.
dec. 6. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:
Bordaközi hús.
dec. 6. 10:50
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

100% marhahus. Nem kell bele semmi. Daralod, megformazod,sutod. Akkor sozod es borsozod ha rakerul a rostlapra. Ennyi. Az izek a husba vannak. Nem kell hozza se tojas, se morzsa,kecsap,mustar, ez nem egy ujhullamos fasirt.

Utana persze ha osszeallitod a burgered,azt pakolsz bele amit csak szeretnel:)

Amugy disznohussal is mukodik,am azt besoznam,borsoznam a gyuras folyamataban!

dec. 6. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Vesefaggyút szoktak hozzá tenni, ha nagyon sovány, hogy ne legyen száraz. De igen, egyébkén só és bors. De úgy csinálod ahogy akarod. Én például jobban kedvelem ha 40% marha 60% sertésből van, de ízlés kérdése.
dec. 6. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
86%
disznóból csak teljesen átsütöttet szabad csinálni, minimális rózsaszín sem maradhat mint egy marhánál, mert fennáll a bélféreg veszélye
dec. 6. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy a 7# írta ha sertés van benne át kell sütni teljesen! Marhát nem muszáj!
dec. 8. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:

Áhhh..

szétesik az egész a f@szba.pedig igen erősen préseltem egy kölcsön préssel.

dec. 8. 18:44
 10/12 A kérdező kommentje:

Qrvajó darálthúsos buci lett belőle...egy db.

A többit,mindent beb@sztam az egészet a fagyóba..ott rohad el.

Pfff

dec. 8. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!