Fozott tortakrem?

Figyelt kérdés
Tulajdonkeppen amit fozott tortakremnek nevezunk, az ugyanaz mint a puding?

febr. 11. 16:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
55%
Nem. A főzött tortakrem nem feltétlenül puding. Pl a párizsi krém is főzött, a ganache is, mégsem puding egyik se
febr. 11. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
87%
Nem.
febr. 11. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
29%
Jaj, dehogy! A pudingban zselésítő anyag van.
febr. 11. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
53%

Ahány ház, annyi szokás. Nálunk lehűtött besamel+vaj (vagy margarin)+cukor, ízesítésnek kakaó vagy citrom.


Vagy tejbegríz+vaj is lehet az alap, és ahhoz is jön ízesítés.

febr. 11. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
76%

#3, zselésítő anyag??? Vagy a kész pudingra gondolsz? A pudingporban kukorica keményítő szokott lenni, pl. az Oetker összetétele:


Összetevők


Kukoricakeményítő, Étkezési só, Aroma, Színezék (karotinok)


Adott esetben tortakrémhez is jó.

febr. 11. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
40%

A fozott tortakrem az lenyegeben egy suru puding. Pl egy pusingport nem 500 hanem 300 ml tejjel csinalsz meg. Azt kell kihuteni es kihabositott vajba belekeverni. Ez a fozott tortakrem.

A puding resz lehet pudingporbol, kemenyitobol is, de tojassargajaval suritve az eredeti

febr. 11. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
59%

A fözött tortakrém egy puddinghoz hasonló részböl és cukorral kikevert vajból áll, a két részt hidegen keverik össze, utána töltik a tortákba, süteményekbe,

A fözött része nem feltétlen pudding, de minden esetben keményítö/liszt felfözésével készül.


A 3-asnak meg fogalma sincs, amiröl ír, a puddingporban semmiféle zselésítö anyag sincs, keményítö aromákkal, szinezékkel keverve.

febr. 11. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
7%
undormány, ha vaj vagy margarin van benne.
febr. 11. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
61%

A klasszikus cukrászkrém (ami pl a krémesben is van) tej+tojássárgája+liszt+cukor+vaj, nincs benne keményítő vagy zselatin.

Itt egy jó recept: [link]

febr. 11. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
70%
9-es: legalább olvasd el, amit belinkelték! Egyértemüen írják, hogy liszt HELYETT keményítöt is lehet használni!
febr. 11. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!