Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan töltsem meg a húst...

Hogyan töltsem meg a húst spenóttal?

Figyelt kérdés

Holnap vendégeim lesznek, és azt találtam ki, hogy őzgerinc formába bacon-t fektetek, arra csirkemell szeleteket, rá a spenót, aztán újra egy réteg csirkemell. Ráhajtva a kilógó bacont megsütném. Kérdésem az, hogy a közepébe hogy csináljam meg a spenótot, hogy ha szeletelni fogom sülés után, akkor ne folyjon ki belőle? Csak fokhagymával olivaolajon szeretném megpárolni a spenótot, semmi extra. Mit tegyek bele, hogy sűrű legyen?


Köszönöm ha segitesz! :)

(Egy kezdő, és kísérletező kedvű háziasszony, vagy mi)



febr. 16. 14:41
 1/4 anonim ***** válasza:
84%
Pár marék zsemlemorzsát meg egy tojást.
febr. 16. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
86%

Ha megpárolod a spenótot nem fog kifolyni. Én valami olyasmit tudnék elképzelni hogy a csirkemelleket tojásba forgatod vékonyan, akár egy réteg reszelt sajt rá és arra a spenót. Tetejére is tojásos. És akkor ez összetartja.


Másik opció hogy a spenótba keversz kis lisztet. Az magat a spenotot osszetartja de nem garantálja hkgy a csirkevel is egyben marad

febr. 16. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem nen vagdalt, hanem levesel spenótot használj, az nem tud szétfolyni.

Másik megoldás, ha a spenótba kevés tojást keversz, az a sütés közben megszilárdul, és emellett még optikailag is javít a látványon.

febr. 16. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
90%

Annyira össze fog zuhanni a spenót, hogy nem lesz látványos. Oda valami értelmesebb, látható mennyiség kéne, mint amilyen egy töltelék lenni szokott.

Ha töményen spenótból csinálsz egy ilyet, még ha van is benne némi tojás, ami megköti, az jelentéktelen, spenótból vagy brutálisan sok kell, de akkor meg nagyon tömény, vagy alig lehet majd látni.


Én a csirkemellből darálnék le egy keveset, mondjuk az egésznek olyan 15%-át, jól összemasszíroznám, hogy egy pépet kapjak (mint amilyet a galantinoknál csinálunk) ebbe tenném a megpárolt spenótot, igazából ehhez tojás se kell, egy hangyányi liszttel tapadósabbá lehet tenni esetleg...

Ezt a masszát tölteném a csirkemellbe.

Így látványos mennyiségre felhúzható a spenót, és ilyen nagyobb mennyiségben is tökéletesen szeletelhető.

febr. 16. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!