Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Gombát le lehet fagyasztani?

Gombát le lehet fagyasztani?

Figyelt kérdés
Csiperke gomba tegnap vettem,most még friss,de félek hogy keddig megromlik.
2010. dec. 4. 23:01
 1/9 anonim ***** válasza:
le lehet, de keddig nem lesz semmi baja, ha a hűtő zöldséges rekeszébe teszed egy dobozba, nejlon ne legyen rajta
2010. dec. 4. 23:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim válasza:
80%

igen le lehet fagyasztani, de előtte meg kell főzni (párolni)mint minden más zöldséget

ha a fejeket egészben akarod felhasználni (pl. töltött gomba)akkor jobb ha elkészíted most ;)

2010. dec. 4. 23:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszi a válaszokat!!! Sajnos a hűtőm elég diliske, a zöldséges rekeszbe 1 este alatt megromlottak amiket beleraktam,így csak a fagyasztó marad,az a része működik jól:) Akkor megpárolom,és úgy rakom el, mégegyszer köszönöm!
2010. dec. 4. 23:14
 4/9 Kriszti83 ***** válasza:
Én gombapörköltöt fagyasztottam le egyszer, de nem volt jó, mikor kiolvasztottam :( A friss gombát egészben próbáld meg a fagyóba tenni.
2010. dec. 5. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
77%

A gombát NEM kell megfözni fagyasztás elött, söt éppen úgy lesz rossz! A megtisztitott és feldarabot gombát nyersen vékony rétegben kell bezacskózni, fagyasztani, és felhasználáskor FAGYOTTAN kezdeni el sütni/fözni - igy olyan lesz, mint ha frissböl késztetted volna.

A megfözve lefagyasztott, illetve az elöször felolvasztott löttyedt, rohadt hatású ételt eredményez, aminek az ize se igazán jó.

2010. dec. 5. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Na én meg épp most lettem kész a párolással,és fagyóba rakással:S
2010. dec. 5. 14:52
 7/9 anonim ***** válasza:
Én már fagyasztottam le gombapörit és nem lett baja, sőt ugyanolyan volt, mint frissen..szal nem lesz baj :)
2010. dec. 5. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim válasza:
50%
Én rendszeresen tartok a mélyhűtőben kis dobozban párolt, sós, borsos - vagyis fűszeres - gombát, amit nagyon jól, az ízei elvesztése nélkül, bármire fel tudok használni. Lényeg, hogy a párolás során a nedvességet el kell párologtatni, s maradjon a kevés olajon megpárolt fűszeres gomba.
2010. dec. 13. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
ŰNekem a személyes tapasztalatom az, hogy tök fekete lesz kiolvadás után a gomba.
2010. dec. 19. 23:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!