Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Edény (a kérdés rövid, magyará...

Edény (a kérdés rövid, magyarázat hosszú)?

Figyelt kérdés

Kaptam egy szakácskönyvet, mert imádok sütni (süteményt) és úgy gondolták a rokonok, hogy most már szeressem meg a főzést is (főételek elkészítését is), de sajnos a receptek 3/4-e megköveteli a kuktát, legalább is szerintem az lehet az a bizonyos "lassú főzőedény". Nekem ilyenem sajnos nincs, és így nem merem kipróbálni a nekem tetsző recepteket, felesleges pénzem meg jelenleg nincs, hogy rohanjak kuktát venni... :(

Na, szóval, lehet ezt mással helyettesíteni? És akkor hosszabb ideig kell abban főznöm majd a húst, vagy hogyan csináljam?


2011. febr. 27. 08:42
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem van kuktám, kicsi is, nagy is. Nagyon ritkán használom őket. Kocsonyát, körmöt, füstölt húst, babot, kemény dolgokat főzök benne mást nem. Szerintem pont sokkal több olyan étel van, ami nem kuktában készül. Ha konkrétan leirod, minek a receptjét kéred, szivesen leirom.
2011. febr. 27. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Mázzal bevont rövidkaraj:

Hozzávalók:

-fél kg bébirépa

-4 szelet csontozott rövidkaraj

-225 g sárgabaracklekvár


Elkészítés:

Lassú főzőedényben főzzük.

1. Helyezzük a répát az edény aljára. Tegyük rá a húst, és kenjük rá a lekvárt.

2. Zárjuk le az edényt, és alacsony fokon 8, magas fokon 4 órán át pároljuk a húst.


Ennyi a recept.


Szóval, nem tudom, hogy most akkor miben csináljam és mennyi ideig pároljam?

2011. febr. 27. 10:16
 3/5 anonim ***** válasza:
Bocs, azt még elfelejtettem, hogy az alacsony hőfokon hosszú ideig tartó sütést-párolást konfitálásnak nevezik, és isteni finom, omlós,de nem széteső húsokat eredményez.(ehhez azonban nem mehet a zsíradék 80 fok fölé,és el kell hogy lepje a húst teljesen.)Én így tudom, sokszor konfitálok egyben húsokat, amit aztán a saját zsírjában tárolok, ha nem fogy el.)
2011. febr. 27. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
És hová tűnt amit az előbb már leírtam?
2011. febr. 27. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát akkor mégegyszer röviden: a kukta gyorsfőző edény. Lassú főzést vastag aljú lefedhető edényben vagy cserépedényben végezhetünk.
2011. febr. 27. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!