Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Nagy BEFŐZŐK használtok...

Nagy BEFŐZŐK használtok tartósítót?

Figyelt kérdés
Jön a szezon, most a bodzaszörp az aktuális, az lenne a kérdésem, hogy használtok szalicilt vagy más egyebet, vagy elég az ecetes vízben való csírátlanítás? Mire esküsztők? Azért nem lenne baj ha télen is még jó lenne!!!
2011. máj. 12. 21:08
 1/6 anonim ***** válasza:

nem használossemmi tartósítót, ecetes vizet-

Az üvegeket kimosatom a géppel 80 fokon, vigyázok,hogy forrjon amit beleteszek és jó lassan dunsztolom.

a lecsótól a lekvárig,a patiszonkrémtől a befőttig mindent így csinálok. Soha nem szokott megromlani

2011. máj. 12. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Én még soha nem használtam semmiféle tartósitószert, pedig már vagy 30 éve rendszeresen teszek el szörpöket, lekvárokat, savanyúságokat. Eddig csak nagy riktán fordult elö, hogy egy-egy üveggel elromlott.

Mindent csak sima lehetöleg forró vizzel/mosogatószerrel elmosok, utána az üvegeket tiszta forró vizzel kiöblitem és lecsurgatom (SOSEM törölgetek!!!).

Ezen kivül semmi mást nem csinálok - se ecetet, se mást nem használok - viszont nagyon figyelek az letennivalóknál is a tisztaságra, meg a kezemet is igen gyakran megmosom a befözés közben is.

2011. máj. 12. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a tapasztalatokat! Én még csak most kezdem, de én is úgy gondolom hogy nem fogok használni semmit!
2011. máj. 12. 21:35
 4/6 anonim ***** válasza:

Én soha nem használok mesterséges anyagokat. Cukor a lekvárba, meg a befőttekhez szirup, és kifőzés (hőkezelés), ez tuti megöli a bacikat.

Az üvegeket elmosás után 1-2 percre bemerítem a forrásban lévő vízbe, hogy mindenhol érje a forró víz, utána tiszta (90 fokon mosott), és frissen vasalt konyharuhára teszem lecsöpögni, törölgetni nem szabad, mert belemehet piszok.

A nyáron megfőzött lekvárjaim mindig pont kitartanak a következő szezonig, még nem romlott meg, előbb elfogyott.

2011. máj. 12. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 Toto652_89 ***** válasza:
Egy kiskanál szalicil a tetejére... ennyi, semmi más nem kell.
2011. máj. 12. 22:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Toto652_89: a szalicil tartósitószer! Egyébként teljesen felesleges.
2011. máj. 13. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!