Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Szerintetek jó lesz-e, ha én...

19990612 kérdése:

Szerintetek jó lesz-e, ha én magam csinálok mazsolát?

Figyelt kérdés
Sok szőlőnk lesz az idén és mazsolát szeretnék készíteni belőle! Aszalni szeretnék! Valaki nem tudja hogyan kell elkészíteni?
2011. jún. 26. 20:54
 1/8 anonim ***** válasza:
mazsolaszőlő: többnyire magvatlan szőlőfajták természetes vagy mesterséges módon szárított termése (előállítására a hazai klíma nem alkalmas, mediterrán országokban, mint például Görögországban jellemző).
2011. jún. 26. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

Aham kÖszönöm szépen

Akkor majd csinálok vele valamit

2011. jún. 26. 21:11
 3/8 anonim ***** válasza:

Elektromos aszalóban simán meg lehet csinálni!

[link]

2011. jún. 26. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

A nagyobb szemű szőlőt kimagozhatod,és akkor meg is tudod aszalni. De csak a nagyon édes szőlőt érdemes.

Aszalógép nélkül elég körülményes lesz.

A gyümölcsöket sűrű szitára kell rakni,egymás mellé. Vagy a tűző napon kell szárítani, ( ez több napig eltarthat)vagy esetleg a sütőben nagyon alacsony fokozaton,és a sütő ajtaját kissé kitámasztani,hogy a gőz eltávozhasson.

2011. jún. 26. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha nagyon sok szőlőtök lesz és nem akartok sem bort,sem mustot,akkor csináljatok belőle pálinkát.Nem kell bele semmi,ledarálni sem kell,minimális a munka vele.Az olaszok szoktak direkt ilyen pálinkát készíteni,grappa néven.Másutt először bort készítenek,és ha a bor nem lett túl jó,akkor készítenek belőle pálinkát,de az brandy.Így duplán több vele a mecera.Ha van aszalógépetek,meg is aszalhatod,de egyáltalán nem lesz olyan,mint a mazsola.Nem érdemes,főleg,hogy a mazsola elég olcsó.A grappa meg azért jó megoldás,mert nem romlik meg,akár 5o év múlva is elő lehet venni,és azt mondani,hogy nohát,ez egy 2011-es évjáratú grappa,ez már nem semmi.
2011. jún. 26. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Elrakhatod befőttnek is, mint bármely más gyümölcsöt.


:D (Csak arra vigyázz, hogy télen össze ne téveszd az üveget a püszkével. Levesnek úgy már nem igazán jó. Saját tapasztalat, ill. tévedés!) :)))

2011. jún. 27. 07:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim válasza:

én tavaly tettem el szőlőt befőttnek, nekünk kis szemű borszőlőnk van. a szőlőt nem lehet felhasználni belőle mert sok benne a mag, de a leve isteni finom lett!

az aszalásról annyit, hogy én cseresznyét aszaltam kifeszített szúnyoghálón a napon, nekem sikerült. esetleg megpróbálhatod a szőlőszemeket is aszalni, csak valahogyan oldd meg, hogy a rovarok és a legyek ne tudjanak hozzáférni!

2011. jún. 27. 23:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
kÖszikE mindenkinek!!
2011. jún. 29. 16:07

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!