Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kiszáradt kenyér/zsemle/kifli:...

Kiszáradt kenyér/zsemle/kifli: daráláson kívül hogyan hasznosíthatnám?

Figyelt kérdés
ti mit csináltok ezekkel?
2011. jún. 28. 21:10
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Töltelékekbe teszem. De lehet belőle gombócot is készíteni. Beáztatom,teszek hozzá tojást,sót,borsot,reszelt sajtot,és kifőzöm. Vagy köretnek használom valamilyen szószos húshoz,vagy sajtot reszelek rá és így esszük.
2011. jún. 28. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
köszi szépen:) anyám tonnaszámra hordja haza őket, senki nem eszi meg, és tárolgatjuk, pedig legszivesebben kidobnám mindet a fenébe.
2011. jún. 28. 21:18
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
fasírtba szintén tökéletes
2011. jún. 28. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

maglyarakas

makos guba

rakott zsemle virslivel (itt a link)

[link]


zsemlefelfujt

turos kifli

2011. jún. 28. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
zsiiir. király ez a blog.
2011. jún. 28. 21:48
 6/10 anonim ***** válasza:

Első vagyok,még két recept:

Gombás rakott kifli:

Felkarikázod a kiflit vagy zsömlét, A kenyeret kisebb darabokra töröd.

Főzöl keménytojást.

Kevés zsíron vöröshagymát dinsztelsz,ráteszel gombát (konzerv is jó),sót,borsot,oregánót (vagy bazsalikomot) teszel rá és megpárolod.

Egy mikrózható tálat kikensz vajjal vagy margarinnal.Alulra teszek kifli,rá a karikára vágott tojást,arra a gombát(leve nélkül),újra tojás,és legfelül kifli.(Ha sok,akkor lehet több sor is)

A gombalevéhez házitejfölt vagy főzőtejszínt keversz és forrón ráöntöd a rakott kiflire. Lefeded a tálat (folpackkal) és addig melegíted a mikróban,amíg a levét elfövi.

Ha nagyon száraz a kifli,akkor mártsd be egy kevés tejbe.


Gyümölcsös kifli:

A tejbe mártott kiflit(zsömlét,kenyeret) kivajazott,mikrózható edénybe teszed.

Egy sor kifli,egy sor gyümölcs,amíg a készlet tart.

Főzöl vaníliakrémet (lehet pudingporból is,de több tejjel,mint amennyit ír).

Ezt ráöntöd a rakottasra,és lefedve addig mikrózod,amíg a levét elfövi.

Ha a gyümölcs savanyú,vagy édesebbet szerettek,akkor a gyümölcsre tehetsz egy kevés cukrot vagy mézet is.

2011. jún. 28. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

melegszendvics, bundáskenyér, piritós, máglyarakás, mákosguba, tejbe megfőzöm és akármilyen pudingot adok hozzá, fasírt, töltölekék húsba, gombába, zöldségbe stb

zsemlemorzsa, zsemlegolyók

2011. jún. 28. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
A felsoroltakon túl még: aprított kenyér, és kenyérfasírt ami nálunk szokott lenni.
2011. júl. 2. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 Fingkirály ***** válasza:
Ha van otthon disznó vagy csirke, ők is nagy örömmel megeszik :)
2016. jún. 16. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
kedves fingkirály, sajnos a móriczon nem tartok disznókat :D
2016. jún. 17. 16:06

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!