Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ebben a kánikulában, meddig...

Ebben a kánikulában, meddig hagyod kint állni a frissen elkészült ételt, hogy ne pangjon kint sokáig és minél gyorsabban hűtőbe kerüljön?

Figyelt kérdés
Pl. ha reggel főzöl.
2011. júl. 10. 16:49
 1/10 anonim ***** válasza:
Amint langyos lesz.
2011. júl. 10. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Amilyen gyorsan csak lehet, rakom a hűtőbe. Ha úgy találod, hogy még melegebb, mint kellene, de be kell raknod, mert pl. hosszabb időre el kell menned, akkor ne borítsd be. Igaz, hogy ezáltal "megdobja" a hűtő belső hőmérsékletét, és 1x, 2x többször fog bekapcsolni, mint ez nélkül, de inkább az áramszámla, mint a finom kaja menjen tönkre.
2011. júl. 10. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Én ilyen melegben leszoktam hűteni hideg vízben,mert szerintem a hűtő tönkre megy egy idő után,ha berakod melegen a kaját.
2011. júl. 10. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Elszundítottam a söröm mellett. A sör a pohárban 1,5 óra alatt felfordult. Annyit aludtam. Szerintem a kaja kényesebb!
2011. júl. 10. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

én is hajnalban főzök hétvégenként, és most még korábban kelek, hogy legyen ideje lehűlni is. a ételt /fazekak, lábasok/ a kádba álltva hűtöm le annyira, hogy be lehessen pakolni a hűtőbe.

amit elviszünk belőle, azt is hűtőboxba tesszük, persze teljesen lehűlve.

aztán délben, este, ki hol, melegíti magának mikroban vagy gázon.

szóval a konyhában a legrövidebb ideig hagyom a készételt.

2011. júl. 10. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
* a kádban hidegvízbe állítva....:))
2011. júl. 10. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 Salx Narval ***** válasza:
Én már befizettem tavaly a tanulópénzt.:D Egy nagy fazék csirkeragut dobhattam ki, mert melegen nem mertem betenni a hűtőbe.Hideg vízbe tettem, de sajna én is elaludtam, reggelre megforrt.Amennyire lehet kis mennyiséget főzök, ha kell kétfelé veszem és azonnal teszem hideg vízbe, langyosan pedig megy a hűtőbe.Sajnos egy nagy fazék étel,mire magától kihűl, megforrhat ilyen melegben, melegen viszont nem teheted a hűtőbe.
2011. júl. 11. 05:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Próbáljátok ki!

A műanyag hűtő-dobozban sokkal lassabban hűl le az étel olyan hőfokra, hogy be lehet tenni a hűtőbe, mint a zománcos lábasban!!!

Mióta erre rájöttem, a műa. dobozokba csak a hideg, nyershúst tárolom, mert azt rögtön berakhatom. Főtt ételt pedig csak fém alapú edénybe rakok.

2011. júl. 11. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

hát igen, mivel a fém jó hővezető, a hidegvízbe állított fámlábas sokkal hamarabb cserél hőt. közben nem árt a vizet is cserélni alatta, hidegre, mert pont a hőátadás miatt perce alatt langyos lesz.

és a lehűtendő dolgot, ha engedi pl leves, gyakran kevergetni kell, hogy felfelé is menjen a pára.

kellően lehűtve, már lehet atrakni műanyag csodákba és

és hűtőbe tenni.

2011. júl. 11. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Kb. 13 órára szokott elkészülni a kaja és nem teszem a hűtőbe, kint megvárja a férjemet, aki 17:45-re ér haza.
2011. júl. 13. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!