Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mélyfagyasztott pizza, hogyan?

Mélyfagyasztott pizza, hogyan?

Figyelt kérdés

Rutinos háziasszonyoktól kérdezném hogyan kell sütni a fagyasztott pizzát, hogya tészta ne száradjon ki? Mire a teteje megsül az alján a tészta nem szakad, hanem törik, vágni alig lehet.

Mindegy milyen márkájú pizzát vásárolok.

A sűtő egy régi klasszikus gázsűtő, csak alulról melegit.

Be kell kenni valamivel? Min süssem (rács, tepsi, sűtőpapir)?


2011. aug. 15. 13:41
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Én tepsibe tettem, és kis fokozaton sütöttem, míg a közepe is átforrósodik. Tök jó lett, ropogós, de nem törős.
2011. aug. 15. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 A kérdező kommentje:

Azt irja 6-os fokozat (mihez képest?), enyémen 8 van, 6-os majdnem full. Mit ért 6-os alatt, neki 12 a legnagyobb vagy hogy?

Bonyolult nekem ez a sütés project.

2011. aug. 15. 13:48
 3/18 anonim ***** válasza:
85%
Én rakok egy pici olajat az aljára. Amúgy szerintem lassan sütöd. Az nem lehet a baj? Nem kell ezeknek sok idő...
2011. aug. 15. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 A kérdező kommentje:

Nem tudom, elolvastam a leirást, annyi ideig sütőm és akkora fokoztaton amit ir.

Sütőttem rácson és tepsiben sütőpapirral (na, a sűtőpapir is, arra volt jó hogy hozzásüljön).


Arra gondolok hogy be kell kenni vlaamivel. Mikor rendelek pizzát annak mindegyiknak tök puha az alja, ez meg full kemény lesz.

2011. aug. 15. 13:55
 5/18 anonim ***** válasza:
89%

Próbáld ki a lávakövön sütött fagyasztott pizzát. Én az ALDIba szoktam venni, de biztos máshol is van, nekem ennek nem szárad ki a tésztája.


Felforrósítom a sütőt 180 fokra, és csak 5-10 percig sütöm.

2011. aug. 17. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 A kérdező kommentje:
Lehet hogy túl sokáig sütöm, de ha nem akkor nyersnek érzem és szeretném viszontlátni a pizzázók pirospozsgás sajtját az én pizzámon is.
2011. aug. 18. 12:22
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

akkor itt a bibi. a sütőd technikai adottságai nem alkalmasak rá, hogy így megsüljön a teteje, de a tésztája még puhább maradjon. meg más is a mirelit pizza.


tipp: 6-os fokozatodon rövidebb ideig, vagy forrósítsd fel 8-ason a sütőt, hátha a külseje, teteje hamarabb megsül, mint a tészta kiszárad. és kenj alá olajat, próbaképp.

2011. aug. 18. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim ***** válasza:
79%

Olyan soha nem lesz, mint egy igazi pizzázóban. Ott kemencét használnak, 400 °C körül sütik, egy otthoni sütő meg bír vagy 260 °C-ot.


A legfontosabb, hogy elő kell melegíteni a sütőt teljesen. Mikor már nagyon meleg, akkor mikrohullámú sütőben, max. teljesítményen adsz a pizzának 2-3 percet. A lényeg, hogy kiolvadjon és meleg legyen, ne a sütő hőjéből vegye el az ehhez szűkséges enegriát.

Aztán tedd a tepsibe 10 percre, és jó lesz. (a mostanitól jobb)

2011. aug. 18. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 A kérdező kommentje:

Mikromba nem fér bele sajnos, úgy ürültem hogy ezt kitaláltam, végre egy kaja amit én is el tudok késziteni.

Illetve nem tudom, nem alkalmas rá a sűtő, igy már nem olyan jó az olcsó pizza, marad a rendelés.


Köszönöm a válaszokat.

2011. aug. 19. 17:42
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
akkor süss csirkemellet sütőben.. egyszerűbb, táplálóbb.
2011. aug. 19. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!