Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Pároló edényben hogyan lehet...

Pároló edényben hogyan lehet ízletesen párolni?

Figyelt kérdés
Zöldségekre és húsokra gondoltam elsősorban.
2011. nov. 4. 14:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Valóban ízletes dolgokat csak úgy tudsz vele készíteni, ha előző nap bepácolod, akár a husit, akár a köretnek-valót.
2011. nov. 4. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen csak víz kell a párolóedény alá?
2011. nov. 5. 13:30
 3/5 anonim ***** válasza:

Én szoktam bele tenni egy kis sót is.

Tulajdonképpen - szerintem - csak az az előnye a főzéssel szemben, hogy a husiban, köretben benne marad az összes eredeti íz és hatóanyag, nem megy át belőle a főzővízbe egy deka sem és természetesen az a valami nem lesz víz-ízű. Másrészt sokkal hamarabb készen van benne, mintha főznénk. Én szeretem, elég sokszor használom is.

2011. nov. 5. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

húsokról nem tudok nyilatkozni, mert nem eszem húsféléket, de zöldséget minden mennyiségben párolok, és tapasztalatból mondom, hogy sokkal kevesebb fűszer kell hozzá, mert a gőzben valóban erőteléjesebben érvényesülnek a zöldségek eredeti, saját ízei, így én, aki amúgy mindig mindent agyon ízesítettem régen, most azon kapom magam, hogy alig fűszerezem meg a párolt dolgokat... érdemes kipróbálni előbb natúrban elkészíteni mindent, és utólag fűszerezni - ha szükséges -, aztán egyszer csak azon kapja magát az ember, hogy már alig fűszerez utólag... ;)


sót amúgy nem kell beletenni, mert - ahogy írja is minden pároló használati útmutatója -, a gőzben való párolás a só elveszíti a "sózó" képességét, tehát tehetsz bele akármennyit, a végén úgysem érezni;) következésképpen, utólag kell sózni - ha szükséges - mindent, és akkor már sokkal kevesebb is elég (ami szintén nem elhanyagolható eü. szempont:)

2012. okt. 25. 02:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

amúgy ha már fűszer, akkor az én kedvencem az Aldiban kapható fagyasztott "8 Fűszer" keverék, ami nem tartalmaz semmi mesterséges ízesítőt (pláne nem ízfokozót), hanem csak nyolcféle, frissen apróra vagdalt zöld fűszernövényt lefagyasztva, ami valami frenetikusan jól sikerült egyveleg (de most fel nem tudnám sorolni fejből, hogy a petrzselymen kívül mi van még benne;) de mindenhez kitűnő szinte... én ezzel szoktam a párolás vége felé megszórni a zöldségeket, jól kiegészíti az alapízeket.


(asszem 250g-os egy tasak, 220 ft-ba kerül, és egészen kiadós - de érdemes spájzolni belőle, mert igen készlethiányos termék, és fogalmam nincs, miért nem képesek nagyobb tételt berendelni belóle...)

2012. okt. 25. 02:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!