Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Gesztenyés szaloncukrot...

Gesztenyés szaloncukrot akarok csinálni házilag. Szerintetek jó lenne ha "feldobnám" az ízét egy kis whiskyvel, vagy valami alkohollal? (recept lent)

Figyelt kérdés

Hozzávalók 50 darabhoz:


25 dkg gesztenyemassza

3 evőkanál holland kakaópor

1 evőkanál sárgabaracklekvár

2 evőkanál méz

1 teáskanál őrölt fahéj

20 dkg étcsokoládé


1. A gesztenyemasszát, a kakaóport, a lekvárt, a mézet és az őrölt fahájat alaposan összekeverjük, majd 1 cm átmérőjű kígyókat készítünk belőle. Késsel 3-3,5 cm hosszú darabokat vágunk belőle.

2. Az étcsokoládét darabokra törjük, gőz felett felolvasztjuk, ebbe mártjuk a darabokat.

3. Sütőpapírral bélelt tányérra ültetjük őket, majd hűtőbe tesszük minimum 2 órára. Egyenként szép papírba csomagoljuk őket.


2011. dec. 24. 13:01
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekem a rum, whisky, meg ezek inkább a kakaós töltetű cuccokhoz mennek, de csinálhatod úgy is, h fele ilyen, fele olyan.
2011. dec. 24. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! Én is arra gondoltam, hogy a felébe teszek.

Te körülbeleül mennyit tennél hozzá? Ennek az adagnak a feléhez?

2011. dec. 24. 16:01
 3/4 anonim ***** válasza:

én

1 evőkanál rum a feléhez

2011. dec. 30. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Rum , vagy konyak . Semmiképpen nem whisky , ez olyan mintha egy kék öltönyhöz fűzöld nyakkendőt vennél . Whisky megy dióval ...
2014. ápr. 22. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!