Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Szoktatok pizzát lefagyasztani...

Szoktatok pizzát lefagyasztani? Hogy készítitek a tésztát, és milyen állapotban fagyasztjátok?

Figyelt kérdés

2012. márc. 6. 13:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

ritkán,de szoktam


sütésre készen fagyasztom,már rajta van minden (szósz,feltét,sajt)

sütés előtt kiveszem a fagyóból,áll 1 órát szobahőmérsékleten,utána stöm kis lángon

2012. márc. 6. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Szoktam, én nem vízzel és olajjal, hanem tejjel, vajjal készítem, (liszt, élesztő, só, tej, vaj) ha megkelt és marad akkor a kinyújtott tésztalapokat lisztezett tasakba teszem be a mélyhűtőbe. Amikor kell előveszem, rákenem a feltétet és szinte azonnal megy a sütőbe, nem engedem fel, mindig szépen felkel sütés közben.
2012. márc. 6. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:

Én eddig csak a tésztát fagyasztottam. A következő receptből 2 adag 30x40-es tepsinyi pizzatészta lesz, ezért felét le szoktam fagyasztani, ha valószínűleg nem fogyna el mind.

1 dl langyos vízben 1 kk cukorral felfuttatsz 2.5 dkg élesztőt. 0.5 dl olajjal, 60 dkg liszttel, 2 kk sóval összegyúrod, közben annyi vizet adsz hozzá, hogy puha tésztát kapj (2-3 dl). Duplájára keleszted, majd felhasználod (én itt szoktam felét csomagolni, fagyasztani).

2012. márc. 6. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Akkor ezek szerint bármilyen tésztát le lehet fagyasztani, akár a feltétekkel, akár nélküle. Nem kell elősütni, és nem kell megvárni, hogy felengedjen. Ugye?
2012. márc. 7. 12:27
 5/11 anonim ***** válasza:

első vagyok

felengedni én szoktam,mert ha rögtön sütöm,nekem vizesedik,bár nekem régifajta sütőm van,nincs se hőfok,semmi szabályzó

2012. márc. 7. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Nem kell elősütni, lisztezett tasakban, kinyújta, villával megszúrkálva teszem a mélybe, amikor előveszem, enyhén megolajozott sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, elég annyi idő míg elkészítem a mártást, csak félig enged fel, már süthető. Sokat csinálok mindig, hogy ha hirtelen kell, akkor fél óra alatt kész legyen a finom pizza.
2012. márc. 7. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim válasza:
Én szépen össze keverem a hozzá valókat (liszt, vízben felfuttatott élesztő, olaj, só, oregánó [azt hiszem ennyi]) és egyből sütöm nyújtás után. Valamiért sose hagyom megkelni...:D De nem is hiányzik. :) Mindig jó lesz. :)
2012. márc. 11. 00:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
nekem sajnos nincs akkora helyem, hogy kinyújtva tegyem el, viszont én is lefagyasztom. Én meggyúrom, megkelesztem, és berakom egy zacsiba, és úgy megy a fagyóba. Amikor kell, előveszem, kinyújtom, rá a feltét és sütöm. Semmi baja nincs :)
2014. jan. 17. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Hogyan engeded ki a fagyasztott kelttésztát? Kiengedés közben nem kel még?
2014. jan. 20. 16:14
 10/11 anonim ***** válasza:

szia!

Én a lisztezett deszkára teszem le, mert kiengedés után nagyon ragad. Kb 1-1,5 óra alatt kienged. Nem nagyon szokott kelni, mert én előtte kelesztem, mármint mielőtt berakom a fagyóba. Felenged, kinyújtom, és sütés közben kel még valamennyit. De ízre nem szokott gondot jelenteni. Nekem inkább nagyobb probléma, hogy a megbontott konzerveket hogy tároljam, hogy ne romoljon meg legalább 1-1,5 hétig.

2014. jan. 20. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!