Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kell spenótfőzeléket...

Hogy kell spenótfőzeléket csinálni?

Figyelt kérdés

Van itthon két fagyasztott spenótom, hogyan tovább? :) Valaki leírna h kb mennyi víz kell, h készül a rántás meg ilyeneket?

Nagyon köszönöm.



2012. márc. 22. 10:22
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Én simán kiolvasztom kb 1dl vízzel, pici fokhagyma bele, só, aztán egy kis dobozos tejszínnel meg pici liszttel besűrítem.
2012. márc. 22. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 A kérdező kommentje:

Értem, hát nekem anya vmi rántásról magyarázott :S De még félig aludtam szerintem :):) Arra meg nem emlékszem, hogy kell-e alá víz :S

Mindenesetre köszönöm és várok még válaszokat.

2012. márc. 22. 10:26
 3/20 anonim ***** válasza:
Csinálsz egy vékony rántást (olaj, liszt), ráteszed a kiolvasztott, kinyomkodott parajpürét. Ha fokhagymásat vettél, nem kell bele fokhagyma, ha natúrt, akkor kell 1 gerezd, reszelve(és így finomabb). Kicsit kevergeted, felöntöd 8 dl tejjel, sózod, ha használsz vetegát, akkor vegetázod is. Fél órát főzzöd, közben a maradék tejbe áztatsz egy lehetőleg szikkadt zsemlét. Ha megázott, összeturmixolod, és ezzel süríted a főzeléket. Még 10 percig főzöd és már kész is.
2012. márc. 22. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 anonim ***** válasza:
Rántás: 1-2 evőkanál olaj, annyi liszt, amennyit felvesz úgy, hogy lágy maradjon, zsemleszínűre pirítod.
2012. márc. 22. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/20 anonim ***** válasza:

Kevés vizet önts rá,kb féllitert. Sót,pici cukrot tegyél bele,hogy elvegye a vad ízét. Ha felforrt,akkor vagy berántod: zsírban lisztet pirítasz,felöntöd hideg vízzel,csomómentesre kevered és berántod a spenótot. Ha szeretitek a rántásba,mikor kész,tehetsz fokhagymát.

Ha habarni akarod,akkor házi tejfölbe,vagy főzőtejszínbe keversz 1-2 kanál lisztet simára,és állandó keverés mellett a spenótba öntöd. Addig kevered,amíg besűrűsödik.

2012. márc. 22. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 anonim ***** válasza:

Elég csak az egyiket megcsinálni, hacsak nem nyolcan vagytok :) A spenótot fagyasztottan tedd bele a fazékba, és annyi vizet önts mellé, hogy kb. a fagyasztott spenót feléig érjen. Kis lángon hagyd ott, illetve fűszerezd. Só, bors, fokhagyma kell bele, illetve én szoktam bazsalikomot, majorannát és köménymagot is.

Ha forr, akkor elég besűríteni, ehhez 2-3 kanál zsemlemorzsát keverj el tejjel és öntsd bele. Tejjel higíthatod még, ha akarod. Kevergetve forrald fel még egyszer és kész, rántani nem kell :)

2012. márc. 22. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/20 anonim ***** válasza:
És soha nem vizezem, mi tejjel szeretjük.
2012. márc. 22. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 anonim ***** válasza:
A 3. nem a megszokott. Nem kell bele sem vegeta,sem áztatott zsemle. Az csak szaporítja,de nem marad spenót íze.
2012. márc. 22. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 anonim ***** válasza:
10.28 ismét, arra nem figyeltem, hogy 2 püréd van, amit írtam, 1 püréhez van, az is jó nagy adag lesz. A fagyasztottnak, főleg tejjel nincs vad íze, ne cukrozd meg!!!
2012. márc. 22. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 anonim ***** válasza:
Megbocsáss, de a valódi spenótban van zsemle. Az leveles spentótból készül, és a zsemlét csak beleaprítják, viszont úgy darabos lesz, ezért jó turmixolni...
2012. márc. 22. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!