Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Igaz az, hogy a húslevesben...

Igaz az, hogy a húslevesben hagyott, főtt petrezselyemgyökértől rövid időn belül megromlik maga a leves?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm mondta ezt, de nem akarom elhinni. Tapasztalatom nincs ezügyben.

2012. máj. 28. 10:23
 1/7 anonim ***** válasza:
69%

Nem igaz...benne hagyhatod,ha akarod.

Anyum benne szokta hagyni a zöldségeket a levesben másnapra,nagymamám kiszedi,dédim is..

Hűtőben tároljuk...így semmi baja sincs..

Hogyha kint hagynád a levest a melegen,akkor romlana meg..

M.

21

2012. máj. 28. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
50%
A zöldségeknek cukor tartalma van, ami erjedhet, ezért valóban jobb, ha leszüröd a levest, és külön tárolod a zöldséget, és a főtt hust. Tovább eláll. Én a szombaton főtt huslevest még szerdán is viszem munkába.
2012. máj. 28. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Én a zöldséget símán bennehagyom a levesben, max. a tésztát nem rakom bele.

No meg a petrezslyem-zöldet (!) ne hagyd benne, mert idővel bezöldül a leves tőle. Esetleg nem erre emlékszel?

2012. máj. 28. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
A petrezselyemzüldet a tálalás előtt tedd bele, apróra vágva, annak inkább díszítés szerepe van. A levet fedő nélkül hagyd kihűlni és utána tedd csak hűtőbe, ekkor már lefedheted. A levest amikor leoltom "estetni" szoktam kevés hideg vízzel, a zöldségeket és a húst vagy kiszedem, vagy "másodlevet" szoktam főzni még vele, ha jó koncentrált akkor hozáteszem a leveshez, ha nem akkor alaplének felhasználom.
2012. máj. 29. 07:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 mustafa33 ***** válasza:
Nem romlik meg, de ha a zöldséget kiszeded belőle tovább marad fris ízű. Ha benne hagyod "ócska" mellékíze lesz hamar.
2012. máj. 30. 01:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Úgy látom, többen úgy értelmeztétek a kérdésemet, hogy a petrezselyemzöldre gondolok. Nem, én MAGÁRA A GYÖKÉRRE kérdeztem rá (mint a sárgarépa, csak fehér színű).
2012. máj. 31. 07:59
 7/7 mustafa33 ***** válasza:
28%
Minden zöldséget - sárgarépát, petrezselyem gyökeret, karalábét, zellert, hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, kelbimbót ... szedjél ki és tedd el külön tálban lefedve a hűtőbe és csak tálaláskor (felmelegítés előtt) tegyél bele ezekből, így marad frisebb az íz.
2012. jún. 1. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!