Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Meddig jó a leves a hűtőbe ha...

Meddig jó a leves a hűtőbe ha bele van főzve a tészta?

Figyelt kérdés
2011. jún. 28. 13:31
 1/8 anonim ***** válasza:
hát rövidebb ideig, mintha nem lenne benne a tészta.
2011. jún. 28. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 kerdesesficko16 ***** válasza:
a mélyhűtőbe 1-2 hónapig fincsi. A simába meg 3 nap után rohad.
2011. jún. 28. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha megfőzöm vasárnap, és hűtőben tartom, és csak annyit melegítek, amennyit megeszek, akkor 4 napot kibír. Addig el is fogy.

Amúgy a szagán, állagán érződik, hogy romlott-e vagy sem.

2011. jún. 28. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Vagyis csütörtökig jó. Ez kimaradt.
2011. jún. 28. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Húsleves 4-5 nap. De úgy hogy teljesen le van szűrve.

Külön a hús, és a zöldség. Elég gyakran a benne főtt + cucc " aznap efogy. Mert frissen istenien finom.

Tésztát is külöl főzöm le és tárolom.

Ha mégis a levesbe ( húsba ) főzöm akkor szinte ami elfogy egy ültő helyünkbe.

Kezdőnek azt mondom 2 személyre kb fél liter levest. max 7 dl. ( nagy étkü se eszik többet, mert 2 fogást is akar enni ;) )

Mennyi tészta? cirna metélt, apró kocka stb jó bele.

1,5 dl kb a kockásból, vagy eperlevélből.

De csak a levesbe annyit főzök amit tényleg azonnal el is fogyasztunk...

2017. jan. 22. 06:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 alba96 válasza:
100%

Nedves húsos étel azaz pl. húsleves 3 napig ehető, utána már körülményektől függően gond lehet. Így is max. 4 nap hűtőben.

A hús tovább tart nem nedvesen, azaz rántva vagy zsírjában pl. pörköltként vagy fokhagymás húsként zsírjában.

Végső esetként szárítva.

Van úgy, hogy pl. gulyás másnapra megbuggyan azaz megromlik. Oka, hogy a meleg gulyásból a fedélre csapódott pára azaz a tiszta víz visszacsorog és ott ahol belefolyik a gulyás hígabb lesz mint máshol az edényben. A híg részen jobban megélnek a bacik és ott rontják meg a gulyást. Bográcsnyi méretben ezért kell megvárni fedő nélkül még lehűl a gulyás és utána lefedni, mert akkor már nem csapódik sok pára a fedélre tehát le sem csorog az edénybe ebből eredő tiszta víz ami a levegőből betévedő baciknak megfelelő környezet biztosításával megindítja a romlást. Ilyen esetben fedetlenül hűtsünk és lehűlés után fedjük, így biztosan tovább eláll mint egy éjszaka.

2020. dec. 12. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 alba96 válasza:
A gulyásos sztorihoz: vagy a gulyásnak a lecsapódott pára miatt tiszta vízzel hígult részeit időben egyenletesen szét kell kevergetni a bográcsnyi gulyásban, s így a korai romlását megelőzzük, elodázzuk.
2020. dec. 12. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

A fedő aljára lévő pára....

Erre nem is gondoltam, jobb ha nincs lefedve az étel, míg lehűl.

Talán ha mégis lefedve van az étel míg kihűlne a fedőt vegyük le.

És ne csepegtessük vissza a kajára...


Babgulyásnál belefőzöm a tésztát. max 3 napon belül el fogyott...

2020. dec. 21. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!