Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit csináljunk a szilvás...

Mit csináljunk a szilvás gombóccal, ha ragad?

Figyelt kérdés
Most gömbölygetnénk, de annyira ragad. / Már raktunk hozzá zsírt is, + fél kg lisztet is, de nem lett jó. :S Talán az újkrumpli miatt lehet? Vagy azért mert még kicsit langyos benne a krumpli?

2012. aug. 7. 15:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Újkrumpli főleg emiatt.
2012. aug. 7. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
:S Köszönöm a választ! Hát, akkor majd lesz vele valami...
2012. aug. 7. 15:35
 3/12 anonim ***** válasza:
Ella (sárga)burgonyából készitsd legközelebb!
2012. aug. 7. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:
Fúúú, borzasztó lett. :S Nem baj, legközelebb majd okosabbak leszünk, köszönöm a válaszokat!
2012. aug. 7. 16:10
 5/12 anonim ***** válasza:
Azért meg lehet enni?:D
2012. aug. 7. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:
Hát... akkorák lettek, mint egy labda. :D Majd szelektálunk az enyhén nyers és a nagyon nyers között.
2012. aug. 7. 16:25
 7/12 anonim ***** válasza:
:D
2012. aug. 7. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

A krumplit héjában főzted meg hozzá, vagy előtte megpucoltad és sós vízben? Ez utóbbi esetben rengeteg vizet szívott magába, és nem győzöl neki annyi lisztet adni, hogy ne ragadjon.

Akkor is a liszt és a tojás az, ami számít, hogy mennyit adsz hozzá. Másrészt azért mondják, hogy meg kell várni, hogy a megtört krumpli teljesen kihűljön, hogy a hozzáadott tojás fehérjét ne "kapja össze", másrészt rögtön más állagú lesz, ha hidegen gyúrod.


Ne add fel, gyakorold. Ugyanabból a tésztából (ha már sikerült olyat gyúrnod, ami nem ragad), készíthetsz akár mákos núdlit, vagy elnyújtod, kiszaggatod, forró zsírban, olajban kisütöd = krumplis lángos.

2012. aug. 8. 07:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó a tanácsokat! :) Amúgy nem én szoktam csinálni, hanem Anyu, csak én akartam itt megmenteni a helyzetet. :D Egyébként először megpucoljuk a krumplit, és utána tesszük bele a vízbe, ami ha jól rémlik nem teszünk bele sót, bár lehet, hogy hülyeséget mondok, és keverem valamivel.


Majd akkor máskor ügyesebbek leszünk, megvárjuk míg teljesen kihűl a krumpli, és ha majd így sem sikerül, akkor csinálunk belőle valami mást, amit lentebb leírtál. :)) Köszönöm!

2012. aug. 8. 10:41
 10/12 anonim ***** válasza:

Oké!

De ha tudtok olyan apró krumplit venni, amit meg lehet hajában főzni, az ilyesminek azért jobb, mert azzal a módszerrel kevesebb vizet szed magába a krumpli, és biztos, hogy akkor kevesebb lisztet is igényel.

Próbáljátok ki egyszer abból is!

2012. aug. 8. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!