Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Főtt tojásokról mért nem...

Attila551122 kérdése:

Főtt tojásokról mért nem lehet szépen letisztítani a héját? Ha megfőtt hideg vizzel feltöltöm az edényt.

Figyelt kérdés

2012. dec. 6. 11:15
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Én azt hallottam, hogy ha sót teszünk a vízbe és úgy főzzük, akkor könnyebben lejön. Háát, próbálkoztam már, de volt, hogy ugyanúgy darabokban jött csak le. :)
2012. dec. 6. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
Hideg vízbe kell tenni ahogy írod és akkor lejön.
2012. dec. 6. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:

Ha megfőtt és hideg vízzel feltöltöd az edényt az nem elég. Le kell hűteni a tojásokat teljesen és hirtelen.

Nekem így mindig egyben jön le a héja.

2012. dec. 6. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem ne keresd a hibát magadban!

Hallottam már rá magyarázatot ilyet, olyat, de nem nagyon hiszek egyikben sem. Én pl. úgy tanultam, hogy a friss tojásokról szépen le lehet szedni, a kicsit öregebbről pedig nem.

A héten főztem 4 db-ot, 3-ról szépen lejött, az utolsóról alig bírtam leszedni a haját.


Szóval szerintem erre még nincs meg a tuti válasz.

2012. dec. 6. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen, sót kell belerakni, de nem ez a legnagyobb trükk benne :)

Miközben fő, meg kell bökdösni párszor a tojásokat, mert a tojás sárgája ugye mindig lefelé "lejt", így amikor megfő a tojás nem középen lesz, hanem egy részen túl közel a tojás széléhez, itt szeret szakadni a főtt tojás.

Ha sikerül középen tartani a sárgáját, akkor masszívabb lesz a burok és könnyebb pucolni :)

2012. dec. 6. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy a friss tojás fehérje még jobban feltapad a héjra, ezért pucoláskor óhatatlanul leválnak belőle darabok. Az öregebb tojásokat szebben meg tudom tisztítani. De látom, mindannyian mást írtunk :)
2012. dec. 6. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 Mazsola88 válasza:
100%

Teljesen egyetértek az előző írókkal a só és a lehűtés kell de van egy aduászom :P csurgasd a csapot és a víz felett hámozd így a víz a héj és a tojás közé megy és szétfeszíti őket szerintem ez a legjobb megoldás.



Tisztelettel : Mazsola88

2012. dec. 6. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
a friss tojásokat nem lehet szépen megpucolni. múltkor én is úgy jártam. hiába főtt sós vízben, és le is hűtöttem
2012. dec. 6. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
7-esnél az igazság. De amúgy nem szétfeszíti, hanem a tapadósságot akadályozza meg. Egyébként meg eretnekség sima vízben főzni.
2012. dec. 6. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
Só és az hidegvíz teljesen oké. én amikor lehűlt, a héját kocogtatva mozaikszerűen megtöröm, a két tenyerem között megböngyörgetem, majd a tompa végénél, ahol a légüres tér van elkezdem pucolni. szinte egyben leválik a hártyájával együtt.
2012. dec. 6. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!