Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Lehet tejberizst gyorsan főzni?

Lehet tejberizst gyorsan főzni?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretem, de szörnyű sokáig fő normál esetben ( nagyobb adagról már ne is beszéljünk) , és ott kell ülni mellette, hogy le ne égjen, meg ki ne fusson.Van valami tuti tippetek, vagy ti hogy szoktátok?

2012. dec. 16. 21:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Gyorsan sehogy sem lehet, de azért ott ülni mellette nem kell. Elöször tegyél a gázra vastag lángelosztót, forrald fel a tejet a rizzsel együtt ( 1 bögre rizs - 3 bögre tej, pici só, cukor), amikor felforrt, akkor zárd le a gázat, takard le olyan fedövel, ami jól zár, és jó fél óra múlva megpuhul a rizs és felveszi a tejet. Közben neked semmi dolgod vele. Igy ugyan idöbe telik, de nem kell örizni, nem ég le, nem is fut ki.
2012. dec. 16. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
54%

Nem tudom, de hogy csinálod, de nekem hamar elkészül és még csak ülni sem kell mellette.

1 egység rizs, 2 egység víz, 1 egység tej, felforralod, utána lekapcsolod, lefeded és mehetsz a dolgodra.

20-30 perc múlva lehet fogyasztani.

2012. dec. 16. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
Nahát, tényleg? Én mindig vagy hideg, vagy forró tejbe teszem kedvem szerint, és készre főzöm fedő nélkül, mert ugye kifut ha lefedem, és nem látom mi történik, és gyakran meg kell kavarni is, a leégés miatt. Erről amit ti írtok még nem is hallottam :)!! Köszönöm! Legközelebb megpróbálom :D!
2012. dec. 16. 21:32
 4/11 A kérdező kommentje:
És persze most is odakapta kicsit az alját -.-"
2012. dec. 16. 21:37
 5/11 anonim ***** válasza:
mikor felforrt tedd be a sütőbe, ami olyan 150 fokos, de alufóliázd be a bakelit füleket és tedd rá a fedőt. Akkor nem kell ott ülni mellette, nem ég le, szépen megfő, minimum negyed óra kell neki. Én mindig így csinálom és jó :)
2012. dec. 16. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
teflonban főzöm, mert nekem is égett már le.
2012. dec. 16. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Azért az edény minősége nem mindegy, amibe csinálod.

Csak akkor lehet lekapatás nélkül megcsinálni, ha valami jobb fajta vagy kifejezetten tejes dolgok főzésére használt lábosban készíted.

2012. dec. 16. 23:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim válasza:
Én imádom a konzerveset is,csak bedobom a mikróba megmelegítem,aztán rá a kakaópor és kész is.
2012. dec. 16. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Én is köszönöm a tippeket! Milyen az a tejes dolgok főzésére használt lábas? Mondjuk nálunk a párom a tejberizs szakértő:D Ő csinálja nálunk ha tejberizst csinálunk:)
2012. dec. 17. 06:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

"Milyen az a tejes dolgok főzésére használt lábas? "


Veszel egy ÚJ lábast, amit CSAK tejes ételekhez használsz (tejforralás/melegités, tejberizs, tejbegriz, puddingfözés), és ezt SOHA NEM súrolod, hanem mindig csak nem dörzsölös szivaccsal mosogatod.


Ha igy használod, akkor nem igazán fordul elö, hogy leégne valami is.


Ha netán mégis leégett valami, akkor elöször öntesz bele vizet, elkezded melegiteni, ha már majdnem forr, akkor a leégett részt le lehet szivaccsal mosni. Ha egyszerre nem jön le, akkor újabb vizzel megismétled.

2012. dec. 17. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!