Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Nespresso vagy Dolce Gusto?...

Nespresso vagy Dolce Gusto? Melyik a jobb?

Figyelt kérdés

Melyik márka a finomabb? Mivel lehet jobb az egyik mint a másik?

A cél, hogy közelebb kerüljek a megoldáshoz, hogy melyiket vegyük meg otthonra! :)



2012. dec. 20. 09:19
 1/8 Geryson válasza:

Nekünk Dolce Gusto van, rokonoméknak Nespresso. Neki kell az, hogy bemegy a V. kerületbe a shopba és ott vásárolgat kizárólagosan, közben meg fényesre nyalják a ... (merthogy a Nespresso kapszula ritka mint a holló a kereskedelemben), én ettől megőrülnék. Én bemegyek a Tesco-ba és megveszem az alapvető ízeket, a speciálisabbakat kínai boltokban megkapod (tuti nem engedéllyel hozzák be), vagy sokszor rendelek Németországból.


Ízre nincs nagy különbség, mind a kettő finom és finom ízek is vannak hozzá. Az ízeket ki tudod próbálni azzal, hogy elmész egy helyre, ahol van termékbemutató (szerintem ebben a központi ügyfélszolgálat segít, hogy éppen hol van).


Én egy tippet had adjak, bármelyik mellett döntesz. Nekünk van házi víztisztítónk és csak azzal csináljuk a kávét. Az előnye, hogy nem lesz a gép vízköves. 3 ismerősünknek szállt el ilyen-olyan kávégépe és kellett javítani emiatt, nekünk 5 év megy a gép gondtalanul!

2012. dec. 23. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

Hm, az első válaszolónak köszönöm. :) Mi a munkahelyemen pl. mentes ásványvízből főzzük a kávét, pont ezért.


A másodiknak pedig (hát szintén köszönöm), de a kérdésre a kioktató "válasz", sajnos használhatatlan. Mivel NEM ISMEREM EGYIKET SE, mert sosem kóstoltam vagy használtam ilyesmit, szerintem semmi baj sincs a kérdésemmel.

2013. jan. 3. 14:03
 3/8 Geryson válasza:
89%

Igen, az egy tényleg nagyon okos válasz volt, csodálkoztam én is. Gondolom hajt arra, hogy sok hozzászólása legyen...


Mi most veszünk egy tejhabosítót, mert az unokatesóméknak ilyen is van hozzá (tudod, a Nespresso géphez) és most kipróbáltuk a 2 ünnep között, meg van pohármelegítő is. :) Ezek jó dolog és jó drágák is.

2013. jan. 4. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Persze a tejhabosítójától messze ne várj olyat, mint egy gőzölt tejhab... Száraz, és ha hagyod végigmenni, nagyon kemény.
2013. jan. 4. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Szia Geryson! Köszönöm szépen, Dolce Gusto lesz, nem a pingvin, hanem a kerek, mert az még szép is. :)
2013. jan. 4. 12:22
 6/8 anonim ***** válasza:

Geryson-nak (4):


A 2-es vagyok. Csak, mert "hajtok" a hozzászólásokra, el szeretném mondani, hogy nagypapa korban lévén, volt idő megtapasztalnom azt, hogy mi, emberi lények (is) egyediek vagyunk. Megjelenésben, mentalitásban, ÍZLÉSBEN, és sok egyéb másban.

Tiszteletben tartom az emberek egyéni szokásait, így pl. a vallási okokból történő kizáró élelmiszer fogyasztást (pl. sertéshús), és azt is, ha valaki egészségügyi okokra hivatkozva mellőz bizonyos élelmiszereket. (Egyéni érzékenység, vagy éppen tudományos ismeretek, információk miatt.)


Azt viszont, hogy VALAKI pl. egy X.Y. (pl. Gerzson, vagy Caramel)-től kapott információ alapján döntse el, hogy ŐNEKI MI ÍZLIK JOBBAN, hát erre reagálni azt hiszem nem éppen tűnik grafomán beütésnek...


A puding próbája az evés. Mindegyik cukrász a maga portékáját dicséri. Természetesen senki sem "hibás" azért, mert neki ez, vagy az a termék ízlik jobban. Sőt! Éppen ez a jó, hogy nem vagyunk robotgépek, az egyéniségünk a környezethez való viszonyunkban is eltérhet!


Lehetnek persze racionális, kényelmi (elkészítési mód), vagy ár (készülék, vagy alapanyag), esetleg időigény szempontok, amik egyik-vagy másik irányba befolyásolhatja az embert, ebben jól jöhet egy témában járatos ember segítsége, persze az sem jelenti azt, hogy az a "j o b b".


A SAJÁT ízlésének megfelelő(bb) italt, ételt, stb. eldönteni mindenki csak önmaga képes!

2013. jan. 5. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Vízköves kávéfőző ecettel való átmosása megoldja legtöbb esetben vízkövesedés gondját!
2013. febr. 3. 01:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:

Csak jelezném,hogy az ásványvízeknek magas az oldott ásványianyag-tartalma. Pont ez a lényegük, ez adja a vizek egyedi ízét.

Az oldott anyag egy része keménységet okoz, azaz vízkőként kiválik.

Tehát a vízkövesedést fokozza az ásványvíz.

Ráadásul a magasabb oldottanyagtartalom miatt kevesebb anyagot tud kioldani a kávéból. Ezért van akinek a lágy vízből készült tea vagy kávé ízlik jobban.

2015. dec. 5. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!