Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért nem törik össze a...

Miért nem törik össze a felvert tojásfehérje a habverőtől?

Figyelt kérdés
Elég hülye kérdés, de nem értem. Szóval felverem a tojásfehérjét a habverővel, és ugye mindig oda kell figyelni, hogy amikor beleforgatjuk egy masszába, azt óvatosan tegyük, nehogy összetörjön. De ha kész a felvert tojásfehérje, és én továbbra is verem a habverővel, akkor attól mert nem törik össze? Hiszen az sem túl "óvatos".
2013. máj. 16. 20:13
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A habverő levegőt jutatt a tojásfehérjébe. Ha összekevered, pont azért kell nagy, óvatos mozdulatokkal, hogy ugyanúgy levegő kerüljön bele. Ha csak simán összekevernénk, a levegő elmenne és lapos lenne.
2013. máj. 16. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Már értem. Köszönöm
2013. máj. 16. 20:37
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
A habverővel felvert habnál van egy optimális állapot amíg a hab képződik, utána márcsak rosszabb lesz az állag azért kell óvatosan keverni.
2013. máj. 16. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!