Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit csináljak a cseresznyedzse...

Igabcsy kérdése:

Mit csináljak a cseresznyedzsem-el, mert már a második főzés után is híg maradt?

Figyelt kérdés
A cseresznyének eleve sok leve van, de nem akartam agyonfőzni, ezért kétszer annyi dzsemfix-et tettem bele, mint amennyit az adagolás szerint kellett volna. Láttam, hogy híg, de gondoltam majd mire kihűl besűrűsödik. Valamelyest sűrűsödött, de nem eléggé. Ezért 2 nap múlva újra felfőztem, tettem még hozzá dzsemfix-et, pár percig megint főztem, de még mindig híg. Lehet még ebből normális dzsemet készíteni? Van ötletetek mit rontottam el, és hogyan javítsam ki?

2013. jún. 8. 16:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Néhány éve mi is főztünk, és nekünk is elég híg lett.valahol olvastam, hogy citromsavval lehet sűríteni, persze főzés közben. de azért nézz utána! üdv
2013. jún. 8. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem már semmit, már annyit fixáltad, hogy ajjaj.

majd decemberre besűrűsödik remélhetőleg.

a citromsav sajna nem sűrít, de egy kevés stabilizálja a gyümölcsöt és kevésbé fő széjjel.

2013. jún. 8. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt úgy szoktam megkerülni, hogy a kimagozott cseresznyét/meggyet elöször szitán lecsurgatom - 2-3 óra alatt elég sok folyadék kimegy belöle, és csak utána kezdem befözni.
2013. jún. 8. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Cseresznyelekvár nem egy sűrű, kemény lekvár, mint pl. a barack. Mi dzsemfix és egyéb műdolgok nélkül főzünk lekvárokat. A cseresznye, meggy hígabb, a többi sűrű.

Amúgy gumiarábikummal be tudod sűríteni, így is már tele raktad műanyaggal. :D

2013. jún. 8. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim válasza:
Ezt már ne edd meg, túl sok benne az adalékanyag.
2013. jún. 11. 08:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 wapo válasza:

A cseresznye és meggy elég híg lekvárt eredményez. Tehetsz bele cukrot az is sűrít valamit de akkor meg túl édes lesz meg nem is nagyon egészséges a sok cukor. Próbáld meg a zselatint, vagy az étkezési keményítőt.

Nekem bejött. És ami fő, nem mesterséges anyag egyik se.

2014. jún. 13. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

Bár a kérdésem már régi, de okulásul leírom az utókornak. (Hátha más valaki is így jár, akkor tudja mivel orvosolható. :)

Vettem 3 kiló ribizlit, amit felfőztem, majd át passzíroztam.

Hozzá öntöttem a hígra sikeredett cseresznye lekváromat és összemelegítettem.

A ribizlinek olyan magas a pektin tartalma, hogy simán "megfogta" a híg lekvárt.

Tökéletes lett. :)

2014. aug. 30. 16:44
 8/8 anonim ***** válasza:
Tökéletesen igazad van, a ribizli nagyon jó ötlet, valóban a magas pektintartalom miatt.
2014. aug. 30. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!