Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Vett kenyerben nem, otthon...

Vett kenyerben nem, otthon sütöttben a magok masnap mar peneszesednek, miert? Hogyan kell csinalni, hogy ne peneszesedjen meg?

Figyelt kérdés
Pl. tökmag, napraforgoma...stb

2013. júl. 17. 22:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Én sokszor sütök magos péksütit, kenyeret itthon, 3-4 napig esszük és még soha nem volt penészes. Ha a belsejében levőt találod penészesnek, akkor pirítsd át a magokat mielőtt bedagasztod a kenyérbe, én mindig megpirítom, mert úgy finomabb az íze, a tetejét tojássall kenem le és megszórom a maggal, ez is szépen megpirul rajta és nem penészesedik. Ha kihűlt mindig egy konyharuhába csavarom és szellős helyen tárolom, nem a hűtőben.
2013. júl. 18. 07:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm, piritott magokkal meg nem probaltam! felmerült bennem, nem kene lisztbe forgatni a magokat, mielött a masszahoz adom?

Igen, a belsejeben levö magok kezdenek peneszesedni. Nalunk amugy eleg magas (=normalis) a paratartalom, tehat nem tul szaraz a levegö, ez is hozzajarulhat.

Eleg regen csinaltam mar, es annyi idöt nem tudtam akkoriban sem raszanni, igy alt. amikor megsült, mar aludni keszültem, igy forron becsavartam egy konyharuhaba, de kihüles utan (alt. reggel) neylonzacskoba tettem, ahogy a vett kenyeret/pekarut is. Igy a vett tovabb elall, es nem a mag kezd el peneszesedni, mig a sajat keszitesünel, ahogy irtam, hamarosan utana a magok elkezdenek peneszesedni.

2013. júl. 18. 22:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Pirítsd kicsit meg egy lábosban a magokat, ha kihűlt, akkor add a dagasztáskor a tésztához, ha a kenyér megsült, akkor legalább 1 órán át hűlni kell hagyni egy rácson, hogy alul a gőz távozni tudjon. Nylonba ne tedd, mert abban megpenészedik, én kihűlés után mindig konyharuhába csavarom és úgy teszem a konyhaszekrénybe, nálunk is nagy a pára, de 3-4 napot simán kibír így a kenyér.
2013. júl. 19. 07:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm, akkor azt hiszem, jobb, ha mostanaban nem csinalok magam kenyeret. :) Erre az 1 ora kihüli hagyasra nincs garancia, nem ez a legfontosabb most.

Majd egyszer. :)

2013. júl. 19. 11:04
 5/5 anonim ***** válasza:
Évekig sütöttem magos kenyeret, soha nem penészesedett a mag. Igaz, soha nem is tettem nylonba.
2013. júl. 19. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!