Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Egy idióta kérdés:Ti is 1...

Egy idióta kérdés:Ti is 1 órát ökörködtök a csirkemell filé lekopasztásával? Vagy simán, tisztán megveszitek és csak kiméritek meg beízesítitek?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy idióta a kérdésem, de eddig anyuci pici kisfia voltam és mindig készen kaptam a kajámat.3-4 hónapja tápanyagspecifikusan étkezem.Fogalmam sem volt arról, hogy a csirkemell filé nyersen hogy néz ki.A piacon veszem a csirkehúst, filét mert nem tudom takarékosan leszedni a csontról, plussz nem akarok vele órákat szarakodni de maga a filé amit veszek így is csontos, porcos és zsíros.Szerintetek átvernek?Vagy ti milyen kinézetű csirkemell filét vesztek?Nincs rajta se kis csontdarabka, se porcogó?
2013. nov. 9. 11:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én csontosat veszek, mert az általában olcsóbban jön ki, főleg, mert a mellet lehet talán a legtakarékosabban lehúsozni, és a leggyorsabban is.


A filén szokott lenni egy kis zsír, meg egy kis csont is előfordulhat, de összességében tiszta, mint a szűzhó. Lehet valami hanyag üzletben veszed.

2013. nov. 9. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim válasza:
25%
Vegyél mell filet
2013. nov. 9. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim válasza:
akkor valami nagyon trehány hentestől veheted akkor a húst.
2013. nov. 9. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Tehát jogosan tehetem szóvá hogy ócska minőséget ad és rászólhatok, hogy vagy tiszta filét ad vagy adj isten?
2013. nov. 9. 11:33
 5/9 anonim ***** válasza:
73%

Hát, keress más üzletet, általában még az a kis csont sem jellemző, max az alsó élén meg a felső peremén egy kis zsír.


De megtanulhatod kicsontozni is. Tényleg nem nehéz, és nem tart sokáig. Youtube-on pedig sok videó van róla.

2013. nov. 9. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Válts üzletet, keress egy megbízható hentes, ahová most jársz nyilván nem megbízható.

De: vehetsz egy jó filézőkést és megtanulhatod szépen lefejteni a húst a csontról. Nem nehéz hidd el, én is meglepődtem mert bonyolultabbra számítottam :) Csak tényleg egy jó filézőkés kell hozzá.

Hajrá :)

2013. nov. 9. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
73%

"csontos, porcos és zsíros"

Akkor te sertésoldalast veszel nem csirkemellfilét.

A csirkemell filén ezek közül egyik sincs.

De még a bőrös, csontos csirkemellet is kb 1 perc kifilézni.

2013. nov. 9. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ ki filézi. De általában szokott rajta lenni pici porc, ahogy filézik az éles kés átviszi a porcot, és kis darabok rajta maradhatnak. A zsír csak attól függ, mennyire volt zsíros a csirke, de az is előfordulhat, igen.


Egyébként a csirkemell filé alsó részén szokott lenni két oldalt egy kis porc maradvány, leszedni körülbelül 20 másodperc, szóval nem szoktunk egy órát szarakodni vele.

2013. nov. 9. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Csirkemell filén ezek közül egyik sincs, nem tudom mit adtak neked, de jól átbtak.


Van olyan filézés, mikor hátulról filézik a mellet, és a 2 felét egyben hagyják.

Annál a fajta filézésnél a 2 fél között van egy porcos rész, (a mellcsont eleje), ez tartja össze a 2 felet.


Mivel csak mindkét oldalán kell ejteni 1-1-vágást, így ezt középről kivágni kb bruttó másfél másodperc.

2013. nov. 9. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!