Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit lehet tenni azokkal az...

Mit lehet tenni azokkal az inakkal, amik a húsdaráláskor előbb-utóbb elakasztják a darálógépet?

Figyelt kérdés
A húsdarálásnál sok gondot okoznak az inak, a vastagabbakat a húsdaráló nem tudja szétvágni, előbb utóbb elakad tőle. Kézzel előre leszedni őket időtrabló. Nincs valamilyen praktika, amivel gyorsan el lehet távolítani az inakat, vagy olyan állapotba hozni őket, hogy a húsdaráló boldoguljon vele?

2013. dec. 10. 16:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Szedd ki az inakat, vágd apróra a húst darálás előtt, de lehet, hogy a kést is élesíteni kell.
2013. dec. 10. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Sajnos nincs rá ,más csak az ha elötte éles késsel kivágod ...
2013. dec. 10. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Össze kell élezni a kést a tárcsával. Ezt egy jó köszörűs megcsinálja.

Aztán mikor darálsz, baromi erősen rá kell húzni a daráló elejét, hogy összeszorítsa a kést a tárcsával.

Úgy nem tud közé menni az ín, és rátekeredni se tud.

2013. dec. 10. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Nagyon stabilan kell állni a húsdarálónak.ha izeg-mozog, nem tud rendesen darálni. vécépapír gurigát vágunk hosszéban félbe, és rápasszítjuk a konyhapultra. nagyon erősen oda kell csavarozni, a férjem még csavarhúzóval is rásegít az alsó rögzítőcsavar tekerésben, hogy ne mocorogjon a daráló. persze az élek karbantartása is nagyon fontos.

Ha még így is érzi az ember, hogy nem tökéletes, nincs más hátra, mint darálás közben egyszer szétszedni és forró folyóvízzel elmosni.

2013. dec. 10. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 doboszoli ***** válasza:

Ha sertéshús, akkor a darálóval van baj. Szakemberrel síkköszörűn megéleztetni.

A marhánál az inak annyira kemények, hogy csak a kutter (ipari aprítógép) bír vele. Sima darálóhoz apróra kell vágni a hússal együtt. Tapasztalat.

2013. dec. 10. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 mustafa33 ***** válasza:
Ha a darálón nem tudsz változtatni a fentebbi válaszokk szerint, akkor kockázd apróra a húst (főleg ha oldalas) vagy ha nem réteges és a felületen van de mégsem akarod leszedni akkor irdald meg éles késsel.
2013. dec. 15. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!