Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Nagyon büdös a káposzta, amit...

Nagyon büdös a káposzta, amit eltettem savanyú káposztának. Mitől lehet?

Figyelt kérdés

Szóval kb. 3 hete már csináltam egy kis adagnyi savanyu káposztát házilag, nagyon jól sikerült, minden nap nézegettem... aztán a 6. napon tettem be a hűtőbe, nekem megfelelt.

2 napja ismét csináltam, immár nagyobb adagot egy kicsit, ma, a második napon kinyitottam, és valami irtozatos kakaszag csapta meg az orrom, majdnem hánytam... és kicsit meg is van barnulva a teteje... Üvegben csináltam, fém tetővel.

2 adag lett, amit müanyag ételhordóban tettem, az nem ilyen büdös. Mi lehet a baj? :(


Külföldön élek, ezért kellett rávennem magam...



2014. márc. 8. 15:35
 1/6 anonim ***** válasza:

Valami miatt a második adag nem rendesen erjedt, hanem megrohadt - dobd ki.


A jövöre nézve meg adok egy tippet:


a káposztát kisebb (nálam a fél literes az egy adag) csavaros tetejü beföttes üvegekbe nyomkodd nyersen, füszerekkel, ahogy a máshogy is szoktad. A tetejére tegyél folpakot és utána zárd le a tetejével.

(Tedd valamibe, mert eleinte folyik belöle a lé) Két-három napig (esetleg egy hétig, ha hüvösebb) tartsd a konyhában, utána beteheted a kamrába vagy más hideg helyre, igen sokáig eláll.

2014. márc. 8. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 mustafa33 ***** válasza:
És miért nem csinálod rendesen, úgy ahogy kell? Így csak megposhad.
2014. márc. 9. 00:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
segithetnél, kedves mustafa, mert én igy olvastam, ahogy csináltam... :)
2014. márc. 9. 00:26
 4/6 A kérdező kommentje:
kidobtam, mert mára még büdösebb lett, nem is kakaszagu, hanem hányás... a másikat is felnyitottam megint, annak meg kellemes savanyu káposzta illata van, nem tudom, mi lehet a gond, az üveget is kivágtam, amiben csináltam...
2014. márc. 9. 00:56
 5/6 mustafa33 ***** válasza:
Úgy értettem, hogy miért nem veszel egy kis savanyító hordócskát (mondjuk 10 literes porcelánt vagy kerámiát) és rendes tejsavas erjesztésel savanyítod amolyan "vecsési" módra.
2014. márc. 9. 01:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem hinném, hogy ilyesmit kapnék itt, Kinában... nem tudom, pontosan milyen az a tejsavas erjesztés, én besózom, hagyom állni 2 órát, kicsi bors és babérlevél, és teljes erőmmel lenyomkodom az üveg aljára, minden réteget, és a végére már ellepi a káposztát...megpróbálom valamivel lefesziteni, hogy ne jöjjön fel a káposzta a leve fölé... mondjuk birsalmát nem rakok bele, mert itt az sincsen. :(
2014. márc. 9. 01:09

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!