Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lehet felhasználni a...

Hogyan lehet felhasználni a maradék ételeket?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a húslevesből maradt főtt húsra, vagy a maradék pörköltre, tört krumplira stb. De egyéb ötleteket is szívesen fogadok!
2014. ápr. 10. 15:18
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Főtt hús: gyümölcsmártással, főtt krumplival. Vagy húskrémbe. Esetleg salátába.

Maradék pörkölt: ha krumplival/rizzsel volt, akkor csinálj valami főzeléket, és legyen ez a feltét.

Tört krumpli: én szeretem rántottával vacsorára. Több naposan viszont már nem olyan finom, inkább csinálj kisebb adagot.

2014. ápr. 10. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Főtt húshoz csinálhatsz mártást, (vadas, paradicsomos, kapros, stb.) összeforralod a mártást a hússal, főzöl ki mellé burgonyát. Maradék pörköltből én húsos palacsintát szoktam cisnálni, de bármilyen rakott ételbe is jó ha ledarálod, tört krumpliból sütsz pogácsátm sajtos rudat, de krokettnek is jó, vagy lángosba.
2014. ápr. 10. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Maradék pörkölt még pizzára is finom.
2014. ápr. 10. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Maradék fött húst: melegszendvicsre krémnek,

Őzgerincben sült pástétomnak.

Lepiritva : gyrosba ,pitába .

Pörköltet : hortobágyinak ,pizzára -darálva ,tarhonyás húsnak,gulyásnak , Rakott zöldségekhez.

Tört burgonyát. pogácsának ,lángosnak ,krokettnek , gombóc tésztának.

Spenot maradékot : spenos gnoccinak vagy nokedlinek .

Fött tésztát : tészta salátának

maradék fött zöldséget : vadasnak : Beszoktam tenni a fagyasztóba.

maradék húslevest : alaplének mártásokhoz.

rántotthúst: szendvicsbe ,zöldségekkel

: sülthúst: szendvicsnek ,hamburgerbe

parizer féle felvágottak. melegszendvics krémnek

2014. ápr. 10. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Főtt hús: megdarálod és készíthetsz belőle húsgombócot. Levesbe főzve vagy kisütve körítésnek.

De összefőzheted gombával, zöldségekkel, liszttel meghintve és tejföllel besűrítve. Tészta, vagy rizs körítést hozzá.

Maradék pörkölt: lehet belőle gulyásleves, hortobágyi palacsinta, összefőzve rizzsel rizseshús.

Tört krumpli: teszel hozzá lisztet és tojást, olajba szaggatod kanállal. Bármilyen szószos húshoz finom körítés.

De ha teszel hozzá kevés lisztet (lágyabb legyen, mint a gombócnak). Egy gyengén kizsírozott tepsibe símítod, a tetejére egy kevés tejfölt teszel, sütőben addig sütöd, amit a teteje piros lesz.

Kockára vágva, tejföllel, túróval, lekvárral remek vacsora.

2014. ápr. 10. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Maradék rizsből kukoricás, kapros, majonézes rizssaslátát szoktam készíteni, tésztából is majonézes tésztasalátát.
2014. ápr. 10. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ügyesen, kreatívan.
2014. ápr. 10. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!