Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Maradék zsemlemorzsát mire...

Maradék zsemlemorzsát mire lehet felhasználni?

Figyelt kérdés

Túrógombócot csináltam, és amibe beleforgattam, az olajos, pirított zsemlemorzsa megmaradt. Elég sok, nincs szívem kidobni.

Valami sütire gondoltam, de milyenbe lehet?


2011. márc. 16. 15:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szerintem eláll míg nem csinálsz nudlit, szilvás gombócot, barátfülét. Nekem van lepirítva kb 1 hónapja de semmi baja,
2011. márc. 16. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de nem akarom sokáig tárolni, olyan gyakran nem csinálok zsemlemorzsás ételeket. Várok további ötleteket.
2011. márc. 18. 10:08
 3/12 anonim ***** válasza:
84%
Most tedd a hűtőbe. Pár nap múlva főzz ki tésztát, ezt a zsemlemorzsát felmelegítve kavard össze valami finom lekvárral és kavard a kifőzött tésztához. Egy leves után fincsi nyomtaték.
2011. márc. 18. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
79%
Én sem szeretek semmit kidobni, de ezt kidobnám. Belehullhatott túró darab a gombócról, és az igen romlandó. Ráadásul a prézli szerencsére még igen olcsó dolog. Nem foglalkoznék vele. Ha panirozok, azt sem teszem el ha marad, mert abba meg tojás lehet.
2011. márc. 18. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek is!


A panírhoz használt morzsát sosem rakom el a nyers hús miatt, de ebben csak olaj, meg főtt túrógombóc lehet.

Ezért is gondoltam valami sütire.

Közben keresgéltem, szerintem ehhez az almás-morzsás sütihez fogom felhasználni:

[link]

2011. márc. 18. 17:18
 6/12 anonim ***** válasza:
54%

a recept szerint ez a morzsa, nem az a morzsa.szerintem nem fog beválni a pirított prézli.

esetleg egy kis sülthús mellé készített gyümölcsmártáshoz el tudom képzelni a maradék édes morzsát.

2011. márc. 18. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:

Nálunk is maradt egy kevés és véletlenül ráöntöttem a porcukrot. Megkóstoltam és finom volt, úgy hogy megettem :D

De nagy mennyiségnél tényleg inkább nudlihoz vagy szilvásgombóchoz használd fel :D

2011. márc. 18. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha már megcsináltad valaminek,akkor mindegy,de én is mindent felhasználok mindenhez,úgyhogy én pld.készítenék 2 tojásból piskótatésztát,amibe nem tennék lisztet,hanem ezt a pirított prézlit.Egy tortaformát kivajaznék,meghinteném bőven fahéjas cukorral és kiraknám szépen almaszeletekkel,ezt forró sütőben elősütném,amíg már látom,hogy az alma sült kinézetű,ekkor ráönteném a prézlis piskótatésztát(tennék bele sütőport),esetleg meghinteném a tetejét vagdalt dióval,készre sütném. Vagy csinálnék muffint,az is szépen elnyel minden maradékot.
2011. márc. 18. 23:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
49%

11,42-es vagyok!

"A panírhoz használt morzsát" sem kell kidobni: amikor végeztem a panírozással, a maradékot beleöntöm a húsleves-szűrőbe, egy kistálba teszem és evőkanállal átkavarom a morzsa apraját és akkor már biztos, hogy abban sem hús, sem tojás-maradék nincs. Azt még nem dobom ki, csak azt ami "fennakadt a szűrőn".

2011. márc. 19. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:

100-%-ban egyetértek az előzővel. nem kell mindig kidobni a prézlit,én is átszitálom mindig és továbbra is tökéletes.

persze édes morzsához mindig vadiúj prrézlit használok:)

2011. márc. 19. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!